Sausas raudonas vynas „Saint-Esprit“ Cotes-du-Rhone gaminamas iš Syrah ir Grenache vynuogių, kurios renkamos iš Ardèche kaimo vynuogynų. Čia vyrauja Viduržemio jūros regiono klimatas su stipriu, šaltu šiaurės vakarų vėju, vadinamu Mistral. Nuėmus derlių, vynuogės visiškai atskiriamos nuo kotelių ir 15 dienų fermentuojamos uždarose talpose 28–30 ° C temperatūroj. Po presavimo ir nusistovėjimo, atliekama malolaktinė fermentacija. Vynas brandinamas 8 mėnesius sąlytyje su oru, kad būtų užtikrintas natūralus komponentų stabilizavimas.
Vynas pasižymi gilia vyšnių spalva su violetiniais atspalviais. Aromatuose juntamos prinokusios juodos uogos, žibuoklės bei prieskoninės žolelės. Sodrus skonis, paskanintas sultingais vaisių ir uogų tonais, vidutinės rūgšties ir ilgo poskonio su juodųjų alyvuogių niuansais.
Vynas dera su įdarytais pomidorais ir baklažanais, ant griliaus keptos ar troškintos mėsos patiekalais, kietaisiais sūriais.