Sausas raudonasis vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda iš Rioja Alavesa, Ispanijos. Pagamintas iš Tempranillo, Graciano vynuogių. 2019 m. Labastida vynuogyne ruduo ir žiema buvo vidutinė, sausa, pavasaris lietingas, vasara – sausa, bet ne per karšta, tokios oro sąlygos buvo idealios šaltam, aromatingam, lengvam ir elegantiškam vynuogių derliui užauginti. El Nomada – tai 4 geriausiuose vynuogyno plotuose Matadula, Henares, Andaverde ir Larrazuri užaugintų vynuogių mišinys. Įvykusi malolaktinė fermentacija. Vynas brandintas 13 mėn. naujose prancūziško ąžuolo statinėse.
Intensyvios ir gilios vyšnių raudonumo spalvos. Juodųjų vaisių aromato su skrudintomis, juodojo pipiro, šokolado, riešutų, saldymedžio natomis. Sultingas, geros struktūros, vidutinio kūno vynas, elegantiško skonio.
Dera prie jautienos, avienos, veršienos patiekalų, brandintų ir mėlynojo pelėsio sūrių, troškinių. Rekomenduojama patiekti didelėje Bordo vyno taurėje 15’C temperatūroje. Vartoti 17-18’C temp.