DE STEFANI Tombola Di Pin Millesimato Brut Nature Metodo Classico 2011 0,75l

Spalva

Baltas

Brandinimas

10 metų

Prekės ženklas

De Stefani

Serviravimo temperatūra, C

5-6

Derliaus metai

2011

Regionas

Veneto

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

12

Talpa, l

0.75

Žaliava

Chardonnay

,

Pinot Noir

39,95 53,27 /l

Aprašymas

DE STEFANI Tombola Di Pin Millesimato Riserva Brut Nature Metodo Classico – tai sausas putojantis vynas, pagamintas iš 50% Chardonnay ir 50% Pinot Noir vynuogių. Vynuogės užaugintos Veneto regione, Refrontolo vietovėje, tarp Conegliano ir Valdobbiadene apeliacijų, saugomų UNESCO. Vynuogynas pavadintas pagal senus žemėlapius, kuriuose “Tombola di Pin” – iškilus trigonometrinis taškas. Dirvožemyje gausu tufos kalkakmenio bei molio. Vynuogynai pasodinti 1984 metais.

Gaminamas klasikiniu putojančių vynų gaminimo metodu. Misa fermentuojama mažose ąžuolo statinėse 8 mėnesius. Cuvee supilsoma į butelius pavasarį ir vynas brandinamas butelyje 12’C temperatūroje net 120 mėnesių.

Smulkių ir išliekančių burbuliukų, šiaudų geltonumo spalvos vynas. Aromatingas, su subtiliomis šviežios duonos plutos natomis. Pilno kūno, aristokratiškas, glotnus su lazdyno riešutų užuominomis poskonyje. Likutinis cukraus kiekis 0g/l.

Dera prie įvairių patiekalų, ypač austrių, vėžiagyvių bei žalių krevečių. Rekomenduojama patiekti +5-+6’C temp.

Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, horizontaliai. Galima išlaikyti iki 20 metų. Geriausias vartoti po 15 metų nuo derliaus nuėmimo.

 

APDOVANOJIMAI:

93 taškai – James Suckling

Apie De Stefani
De Stefani šeima, pagal 1624 m. dokumentus, kilusi iš Refrontolo, mažo kalnuoto kaimelio Veneto regione Italijoje. Antroje 1800 m. pusėje Valeriano De Stefani, vyninės įkūrėjas, atskyrė žemes Colvendrame nuosavybėje, kurios galėtų auginti geriausias vynuoges išskirtinės asmenybės vynams gaminti. Nuosavybė yra kalnuose tarp Conegliano ir Vadobbiadene vietovių, Venecijos šiaurėje – tai UNESCO saugomos teritorijos. Vyninės įkūrėjo sūnus Valeriano, kartu su žmona Angelina, pradėjo tradiciją gaminti vynus atsiduodant kokybei be jokių kompromisų. Tiziano, šeimos trečiosios kartos vyndarys, pradėjo auginti vynuoges Piave slėnyje, atradęs puikias Pra’ Longo teritoriją Monastier di Treviso vietovėje bei Le Ronche teritoriją, Fossalta di Piave vietovėje. Šios teritorijos yra netoliese Adrijos jūros ir Dolomitinių Alpių kalnų, kur išskirtinis dirvožemis, vadinamas “caranto”, susideda iš baltojo molio bei mineralų. Šis vyndarys į vyninę įnešė inovacijų, tačiau gerbdamas senas šeimos vyno gamybos tradicijas. Šiandien vyninę valdo Alessandro De Stefani, ketvirtos kartos vyndarys, kuris gamina vynus, vadovaudamasis organiniu, biodinaminiu, ypač tvariu ūkininkavimu. Būtent jis išpopuliarino De Stefani vynus visame pasaulyje, tačiau ir toliau gamina juos tik iki 400 000 išskirtinės kokybės butelių iš vynuogių, užaugintų 150 a vynuogynuose. De Stefani vynai yra rekomenduojami pačių aukščiausių ir svarbiausių vyno kritikų bei gidų. Tiziano, Alessandro, kartu su žmona Chiara, šiai dienai vis dar yra svarbiausi vyninės vyndariai.