DE STEFANI Prosecco Rose 0.15 Millesimato Brut DOC – sausas rausvasis putojantis vynas, pagamintas iš Glera ir Pinot Nero vynuogių. Glera vynuogės auginamos Refrontolo vietovėje, Colvendrame srityje, tarp Conegliano ir Valdobbiadene apeliacijų, saugomų UNESCO. Pinot Nero auga Le Ronche srityje, Fossalta di Piave vietovėje. Dirvožemis gausus molio bei klinčių. Vynuogynai pasodinti 1984-2017 metais.
Vynas Prosecco Rosé 0.15 gaminamas naudojant naujovišką vyno gaminimo būdą. Misa atšaldoma iki 0°C, po to vieną kartą fermentuojama 15°C temperatūroje, išryškinant ir išlaikant jos subtilų bei trapų aromatą.
Smulkių ir išliekančių burbuliukų, subtilios lašišos rausvumo spalvos. Vaisiško aromato su kriaušių, braškių, aviečių ir žibuoklių natomis. Labai elegantiškas, lengvo kūno ir trapus putojantis vynas. Likutinis cukraus kiekis 10g/l.
Tinka kaip aperityvas. Dera prie užkandžių lėkščių, makaronų patiekalų su jūros gėrybėmis, grilyje ruoštų krevečių, Margaritos picos. Rekomenduojama patiekti +5-+6’C temp.
APDOVANOJIMAI:
91 taškai – James Suckling
94 taškai – Luca Maroni
90 taškai – Antonio Galloni-Vinous