COLLALTO SAN SALVATORE Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene Brut DOCG – vynas šviesiai gelsvos spalvos su žalsvais atspalviais. Kvapuose jaučiami prinokusių „Golden Delicious“ obuolių ir „Williams“ kriaušių kvapai, persipynę su gėlių tonais. Gomuryje švelnus, elegantiškas ir gaivus, palydimas veržlių burbuliukų.
Tai baltasis sausas putojantis vynas, pagamintas naudojant Charmat metodą. Vyną sudaro 100% Glera vynuogės, auginamos ant Susegano kalvos (klasikinė „Prosecco Superiore“ zona).
Vyno pavadinimas yra kilęs iš viduramžių pilies San Salvatore vardo. Aukščiausioje kalvos dalyje, kurioje nuolat pučia vėjai, akmeningo dirvožemio vynuogyne auginami vynmedžiai, kurie sunokina kvapnias ir vaisiškumu turtingas uogas. Ne veltui Collalto šeima kiekvienais metais kelia taures šio puikaus putojančio vyno, norėdami pažymėti derliaus pabaigą.
Derlius nurenkamas 1-10 Rugsėjo mėn. dienomis. Vynuogės švelniai spaudžiamos, fermentacija atliekama plieno statinėse kontroliuojamoje 18° temperatūroje 3 -6 mėnesius. Vyno brandinimas – 4 mėnesiai plieninėse slėginėse talpyklose, vėliau 1-2 mėnesiai butelyje. Likutinis cukraus kiekis 9 g/l.
Tai puikus aperityvas. Dera su įvairiais užkandžiais, neriebia kepta žuvimi, vegetariška sriuba, rizotais.
Apdovanojimai
2015 – – IWSC – Sidabras
2017 – – International Challenge Gilbert & Gillard – Auksas
2018 – AWC Vienna – Sidabras
2018 – IWSC – Sidabras
2018 – Decanter – Bronza
2019 – Falstaff – Prosecco trophy – 90 Balų
2019 – Mundus Vini – Sidabras
2019 – International Challenge Gilbert & Gillard – Auksas
2019 – IWSC Bronza
2019 – International Wine City Challenge – Sidabras
Wine advocate – 88+
2019 – Tasted 100% Blind – 89/100 Balai
2020 – IWSC – Sidabras
2021 – wine challenge -The drink business Prosecco Masters – Sidabras