“BISCARDO ENIGMA Sangiovese Appassimento Rubicone IGT 0,75l” - įdėtas į krepšelį Peržiūrėti krepšelį
SAMPIETRANA Tre Filari Salento Primitivo IGP 0,75l
Spalva |
Raudonas |
---|---|
Brandinimas |
8 mėn. |
Prekės ženklas |
Cantina Sampietrana |
Serviravimo temperatūra, C |
18-20 |
Derliaus metai |
2021 |
Regionas |
Puglia |
Šalis |
Italija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
14.5 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Primitivo |
18,50 €24,67 €/l
Aprašymas
Sampietrana Tre Filari Salento Primitivo IGP – sodrus ir charakteringas raudonasis vynas iš Salento regiono, esančio pietinėje Italijos Apulijos (Puglia) dalyje. Salento – tai saulės nubučiuotas pusiasalis tarp Jonijos ir Adrijos jūrų, žinomas dėl senų vynuogynų, raudonų molingų dirvožemių ir vynuogių veislių, tokių kaip Primitivo, kurios čia pasiekia savo pilną potencialą. Būtent šiame regione Primitivo įgauna intensyvų skonį, aksominę tekstūrą ir išraiškingą aromatą.
Vynininkystė ir gamyba
Šis vynas gaminamas iš 100 % Primitivo vynuogių, vienos garsiausių ir labiausiai vertinamų Apulijos veislių. Vynuogės skinamos rankomis rugsėjo pradžioje, kai jos pasiekia idealų nokimo tašką. Senų vynmedžių šaknys giliai įsitvirtinusios raudoname, geležimi praturtintame molingame dirvožemyje, kuris vynui suteikia intensyvumo ir struktūros. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, išlaikant vaisių šviežumą. Po to vynas trumpai brandinamas ąžuolo statinėse, kad įgytų papildomo kompleksiškumo, bet neprarastų Primitivo veislei būdingo vaisiškumo.
Skonis ir aromatas
Vynas pasižymi sodria rubino spalva su tamsiai violetiniais atspalviais. Aromatuose dominuoja sunokusių slyvų, juodųjų vyšnių, gervuogių natos, papildytos saldžių prieskonių, kakavos, vanilės ir subtilių tabako atspalvių. Skonyje – švelnūs taninai, pilnas kūnas, šiluma (dėl aukštesnio alkoholio kiekio) ir ilgas, salstelėjęs poskonis su prinokusių vaisių užuominomis. Tai vynas, kuris apgaubia gomurį ir palieka malonų įspūdį.
Patiekimo rekomendacijos
Puikiai dera su ant grilio kepta mėsa, jautienos troškiniais, makaronais su mėsos padažu, brandintais sūriais ar net tamsaus šokolado desertais. Rekomenduojama patiekti 16–18°C temperatūroje, raudonojo vyno taurėje.
Papildoma informacija
Cantina Sampietrana – tai 1952 m. įkurta vyninė, viena pirmųjų kooperatyvų Apulijoje, iki šiol kurianti autentiškus vynus su pagarba vietinėms veislėms. „Tre Filari“ reiškia „Trys eilės“ – tai nuoroda į mažą, riboto derliaus vynuogynų plotą, iš kurio šis vynas kilęs.
Daugiau šio gamintojo produktų rasite ČIA.
Apie Cantina Sampietrana
Vyno įmonė Cantina Sampietrana buvo įkurta 1952 m. Pokario Italijoje žemės ūkis patyrė didelių pokyčių pasirodžius pirmiesiems traktoriams. Buvo įvesta nauja žemės reforma, pagal kurią žemės sklypai buvo išdalinti vietos ūkininkų kooperatyvams. 8000 kvadratinių metrų Cantina vyno rūsys yra istoriniame centre tarp Brindisi ir Lecce provincijų, vos keli metrai nuo geležinkelio, jungusio Italijos šiaurę ir pietus ir tuo metu buvusi vienintelė transporto rūšis. „Cantina Sampietrana“ daugelį metų išliko ištikima savo tradicijoms, tačiau tuo pat metu sugebėjo prisitaikyti prie pasaulinės rinkos pokyčių, diegdama modernias technologijas ir padidindama savo vynuogynų plotus. Šiandien vynuogynai užima 190 hektarų derlingos žemės ir yra vietovėje, kurios klimato sąlygos idealiai tinka Primitivo, Negroamaro, Malvasia, Cabernet, Montepulciano, Susumaniello ir Chardonnay vynuogių nokinimui. Įmonės vynai geriausiai atspindi būdingą „terroir“, pasižymi savitu kompleksiškumu, elegancija ir unikalumu.