Jura sala yra žinoma dėl savo laukinės gamtos grožio ir kraštovaizdžio. Jos minkštas durpinis vanduo labai tinka gaminti viskiui, o šiltas oras padeda švelniai išdžiovinti salyklą. Jura salos bravoras buvo pastatytas kontrabandininkų 1810 m. Crayhouse kaime. 1875 m. jį įsigijo ir atnaujino James Ferguson ir jo sūnūs. Dėl ekonomikos nuosmukio distilerija buvo uždaryta ir neveikė iki XX amžiaus vidurio. 1950-aisiais du vietiniai gyventojai Robin Fletcher ir Tony Riley-Smith nusprendė atkurti gamyklą, kad pritrauktų į salą naujų gyventojų ir sukurtų darbo vietų. 1963 m. gamykla vėl pradėjo dirbti. Distiliuotojas ir architektas Delme Evans, padėjęs atstatyti spirito varyklą, pasiūlė įrengti aukštus distiliavimo indus, leidžiančius sukurti lengvus ir gana eklektiškus salyklinius mišinius. Viskių skonis yra individualus ir nepakartojamas. "Isle of Jura" savo gamyboje naudoja naujas statines tik iš amerikietiško baltojo ąžuolo, kartais paimamos ir chereso statinės. Nuo 1994 metų gamykla priklauso Whyte & Mackay kompanijai.