GUALTIERI IL LIGABUE Lambrusco Rosso secco DOC 0,75l

Spalva

Raudonas

Prekės ženklas

GUALTIERI

Regionas

Emilia-Romagna

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

11

Žaliava

Lambrusco Salamino

Serviravimo temperatūra, C

10

Derinama su

parmezanu

,

pica

,

vytintais mėsos patiekalais

11,95 15,93 /l

Aprašymas

GUALTIERI IL LIGABUE Lambrusco Rosso DOC yra išskirtinis raudonas putojantis vynas iš Emilia Romagna regiono Italijoje, kuris atskleidžia maksimalią 100% Salamino Reggiano vynuogių veislės olfaktorinę išraišką. Dėka unikalios fermentacijos, prasidedančios nuo šviežių sulčių, šis Lambrusco pasižymi ryškiomis aromatinėmis natomis ir puikiu balansu. Naudojant Martinotti metodą, vynas 90 dienų brandinamas su mielėmis, kas suteikia jam elegancijos ir subtilumo.

Ryškios rubino raudonos spalvos su švelniomis, subtiliomis ir spindinčiomis natomis. Labai intensyvus ir turtingas aromatas  išsiskiria neįprastomis ir ryškiomis juodųjų serbentų natomis. Skonis sausas, labai gaivus ir subalansuotas, su malonia rūgštele. Smulkūs ir kreminiai burbuliukai, ilgai išliekantys ir subtilūs.

Likutinis cukrus: 10 g/l

Patiekimo temperatūra: 10°C

GUALTIERI IL LIGABUE Lambrusco Rosso DOC puikiai dera su tradiciniais vytintais mėsos gaminiais ir klasikiniais itališkos virtuvės patiekalais, tokiomis kaip gurmaniška pica.

Šis lambrusco gavęs daugybę apdovanojimų. 2024m 5StarsWine apdovanojimuose gavo #1 vietą kaip geriausias frizzante vynas (BEST SEMI-SPARKLING WINE 2024) ir #AuksoMedalis 2024m Mundus Vini.

James Sucling 2024m skyrė 89/100 taškus palikdamas tokį komentarą:

Ryškus ir žydintis uogų aromatas su saldžiomis vyšniomis, cukruotomis braškėmis, džiovintomis žolelėmis ir rožių žiedlapiais. Vidutinio kūno su smulkiais burbuliukais ir traškia, citriniškai rūgščia gaiva. Sausas ir kreidinis. Mėgaukitės dabar.

Maksimali skonio išraiška pasiekiama per 18 mėnesių nuo gamybos datos.

Etiketėje yra žymaus dailininko Antonio Ligabue, gyvenusio Gualtieri (RE), autoportretas.

Atsiliepimai (0)
Apie GUALTIERI