Likeris RATAFIA CHAMPENOIS FORCE pagamintas Šampanės regione, Prancūzijoje. Su saugoma geografine nuoroda. Brandintas nerūdijančio plieno statinėse. Naudojamos 2019 metų derliaus Pinot Noir vynuogės iš Montagne de Reims vietovės. Išpilstytas 2021 m. sausio mėn.
Pikantiškame aromate jaučiami Sičuano pipirai, skonyje – cukruoti vaisiai, Morello vyšnios. Geros rūgšties ir ilgo poskonio likeris. Dera prie sašimio arba vartojamas prieš vakarienę.
RATAFIA CHAMPENOIS turi saugomą geografinę nuorodą. Pavadinime – išdidžiai rašomas regiono vardas. Šis gėrimas – tai 16-22% stiprumo likeris, pagamintas iš atidžiai atrinktų vynuogių brendžių ir misų. Išgaunamas įspūdingas, glotnus, įvairiaspalvis ir labai aromatingas likeris. Ratafia gėrimo istorija siekia Amerikos užkariavimo laikus. Po visų konfliktų, šis gėrimas buvo naudojamas “ratifikuoti” taiką – nuo to ir kilo jo pavadinimas.
CHAMPAGNE DUMANGIN J. FILS – Ratafia Champenois likerio pionierius. Jų Ratafia yra gaminama tik Šampanės regione. Brandinamas įvairiais būdais, likeris yra labai aukštos kokybės, gerbiantis terroir ir klasikines šampano vynuogių rūšis.
RATAFIA CHAMPENOIS – likeris, kuris derės prie sūrių, melionų ir kumpio, žvėrienos užkandžių lėkščių, puikiai tiks aperityvui ar kaip desertinis vynas. Rekomenduojama patiekti +12-+15’C temp. didelėje baltojo vyno taurėje.