Likeris RATAFIA CHAMPENOIS CRAFT pagamintas Šampanės regione, Prancūzijoje. Su saugoma geografine nuoroda. Brandintas antro naudojimo, daugiausiai šiaurinio Ronos slėnio vynų, 228l talpos statinėse maždaug 9 metus. Naudojamos 1/3 Pinot Noir ir 2/3 Pinot Meunier, 2002-2013 metų derliaus, vynuogės. Išpilstytas 2020 m. gruodžio mėn.
Sodrios gintaro spalvos. Gausaus, kompleksiško aromato, kuriame dominuoja prinokusių vaisių, citrusų natos. Ilgo poskonio likeris. Dera prie šokoladinių desertų, brandintų karvės pieno sūrių, tokių kaip 18 mėn. brandinimo Comté. Taip pat tiks ragauti prieš vakarienę.
RATAFIA CHAMPENOIS turi saugomą geografinę nuorodą. Pavadinime – išdidžiai rašomas regiono vardas. Šis gėrimas – tai 16-22% stiprumo likeris, pagamintas iš atidžiai atrinktų vynuogių brendžių ir misų. Išgaunamas įspūdingas, glotnus, įvairiaspalvis ir labai aromatingas likeris. Ratafia gėrimo istorija siekia Amerikos užkariavimo laikus. Po visų konfliktų, šis gėrimas buvo naudojamas “ratifikuoti” taiką – nuo to ir kilo jo pavadinimas.
CHAMPAGNE DUMANGIN J. FILS – Ratafia Champenois likerio pionierius. Jų Ratafia yra gaminama tik Šampanės regione. Brandinamas įvairiais būdais, likeris yra labai aukštos kokybės, gerbiantis terroir ir klasikines šampano vynuogių rūšis.
RATAFIA CHAMPENOIS – likeris, kuris derės prie sūrių, melionų ir kumpio, žvėrienos užkandžių lėkščių, puikiai tiks aperityvui ar kaip desertinis vynas. Rekomenduojama patiekti +12-+15’C temp. didelėje baltojo vyno taurėje.