COINTREAU gėrimo kūrimo istorija prasidėjo 1849 m., kai broliai Adolf ir Edouard-Jean Cointreau įkūrė šeimos spirito varyklą. Pirmąjį likerio Cointreau butelį Edouard -Jean sūnus, taip pat vardu Edouard, išleido 1875 m., o 1887 m. likeris gavo pirmąją premiją. Edouard taip pat sukūrė elegantišką kvadrato formos butelį ir 1885 m. gavo patentą dėl gėrimo pavadinimo ir jo išvaizdos, taip apsaugodamas nuo padirbinėjimo. Supratęs, kad sėkmingam verslui reikia esminių pokyčių, Edouard Cointreau išvyko į Kiurasao salą, iš kurios į šeimos spirito varyklą pradėjo važiuoti geriausių pasaulyje karčiųjų apelsinų žievelės. Būtent šių apelsinų skonis tapo pagrindu naujam Cointreau likeriui, į kurį taip pat įėjo ir saldieji apelsinai iš Brazilijos ir Ispanijos. Šiandien „Cointreau“ yra vienas populiariausių likerių pasaulyje, parduodamas daugiau nei 100 šalių ir plačiai naudojamas skaniems kokteiliams gaminti.
Likeris – krištolo skaidrumo spalvos, o įdėjus ledo įgauna blyškiai baltą spalvą, kas rodo didelį natūralių eterinių aliejų kiekį. Gėrimas sužadina vaizduotę savo sodriu aromatu su vaisių, baltų gėlių, apelsinų ir eterinių aliejų užuominomis. Likeris pasižymi ypatingu skoniu – iš pradžių švelnus, vėliau įgauna deginančius tonus, poskonyje su sodriomis karčiųjų ir saldžiųjų apelsinų natomis. Cointreau tradiciškai naudojamas kaip aperityvas bei kokteiliams gaminti, vis dažniau pakeičiant Triple sec likerį.