Organiškas sausas raudonasis vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda iš Montsant regiono, Ispanijos. Pagamintas iš 100% Garnacha vynuogių, užaugintų 70-ties metų vynuogynuose. Dirvožemis: kalkingas su uolėtais plotais, sekli dirva, mažai organinių medžiagų. Sertifikuota organinė vynininkystė, remiasi biodinaminėmis praktikomis. Vykdoma spontaninė fermentacija su vietinėmis mielėmis. 20-ties dienų maceracija. Vynas brandintas 14 mėn. 300l ir 500l senose prancūziško ąžuolo statinėse.
TEIXAR – pirmasis „Vi de Finca“ D.O. Montsant vynas. Vi de Finca (Estate Wine) – tai aukščiausios kategorijos tam tikro vieno išskirtinio ploto, unikalaus mikroklimato ir terroir vynas. TEIXAR vynas – tai duoklė Saulės šviesai.
Šviesios, švarios vyšnių raudonumo spalvos. Itin kompleksiško prinokusių raudonųjų vaisių, serbentų, gervuogių, vyšnių aromato su giliomis anyžiaus, mentolio, juodojo pipiro, saldymedžio, rozmarinų, levandų natomis. Skonis kremiškas ir velvetinis, dominuoja raudonieji vaisiai, medicininės žolelės, balzamikas su pikantiškomis natomis ir subtiliu sūrumu pabaigoje.
Dera prie jautienos, avienos, makaronų patiekalų. Rekomenduojama patiekti 16’C temp.