Vynas turi blizgančią tamsiai violetinę spalvą su melsvu atspalviu. Aromatas pripildtas juodųjų serbentų, žolelių ir lengvo dūmo natomis. Švarus ir šiek tiek griežtas skonis pasižymintis puikia struktūra, dideliu rūgštingumu ir jaunais taninais.
Šio sauso raudonojo vyno gamybai naudojamos Grenache 90% ir Syrah 10% vynuogių veislės, auginamos Chateauneuf-du-Pape, vienoje iš svarbesnių apeliacijų Pietų Ronoje. Nuėmus derlių, uogos sutrinamos, po to 10 dienų fermentuojamos atvirose betoninėse talpyklose. Maceravimas trunka aštuonias – dešimt dienų, kad būtų pasiektas norimas aromato ir rūgštingumo balansas. Po malolaktinės fermentacijos, vynas pilamas į ąžuolo statines ir jose brandinamas nuo 8 iki 14 mėnesių. Vyno saugojimo potencialas yra 15 metų.
Tinka su raudonos, ant griliaus keptos ar troškintos mėsos patiekalais.