Sausas baltas putojantis vynas iš Elzaso regiono, Prancūzijos. Vynuogynas išsidėstęs nuo Bas-Rhin iki Haut-Rhin, tarp Vosges ir Plaine d’Alsace kalnų, nuo Marlenheim ir Thann vietovių. Dirvožemis labai įvairus. Vynas pagamintas iš Auxerrois, Pinot Gris, Pinot Blanc, Pinot Noir, Chardonnay vynuogių mišinio. Vynuogės renkamos rankomis. Naudojamas tradicinis putojančio vyno gamybos metodas – antrinė fermentacija vyksta butelyje. Brandintas apie 18 mėn.
Aukso geltonumo spalvos su gintariniais atspindžiais. Aromate jaučiami citrusiniai vaisiai. Skonis kompleksiškas, su kepinių natomis, bet gaivus ir gyvų burbuliukų.
Tinka aperityvui. Puikiai dera prie keptų langustinų su citrina ir žaliais šparagais. Likutinis cukraus kiekis 0-6 g/l. Patiekti 5-7’C temp.