Tradicinis saldus itališkas anyžių likeris. Žaliųjų anyžių, prieskonių ir gėlių skonis.
Tai saldus likeris su gaiviu anyžių skoniu ir unikaliu aromatu. Laikykitės senos itališkos tradicijos ir gerkite Sambuca Vinci „alla mosca“ (į likerio taurę įdėkite 3 skrudintos kavos pupeles, užpilkite gėrimu ir padekite – po kelių sekundžių užgesintą gėrimą skanaukite!). Taip pat galite mėgautis su ledu, vieną ar su griežinėliu citrinos. Jau butelyje ir stiklinėje jis daro įspūdį dėl savo krištolo skaidrumo spalvos. Nosis pajaučia saldų kvapą, kuris pažadina jausmus ir norą patirti visą aromatų žaidimą. Kai mėgaujamasi, atsiskleidžia saldus aromatas, kurį, be kita ko, lydi anyžių natos.
Pavadinimas tikriausiai yra kilęs iš italų kalbos žodžio Sambuco, kuris reiškia kažką panašaus į šeivamedį. Tačiau tokiame „Sambucca“ kaip „Vinci Sambucca“ nebūtinai turi būti šeivamedžio uogų. Remiantis kita legenda, pavadinimas yra kilęs iš laivų, kuriais viduramžiais Saracėnai importavo prieskonius į Italiją, pavadinimo.