Garsųjį Benediktino likerį benediktinų vienuoliai gamino tris šimtus metų iki Prancūzijos revoliucijos 1789 m. Praėjus trims šimtams penkiasdešimčiai metų po jo išradimo, vyno prekybininkas ir meno bei religinių receptų kolekcionierius Alexandre’as Le Grand savo kolekcijoje atrado pamirštą alkoholinio gėrimo užšifruotą recepto formulę. 1876 m. Le Grand įkūrė įmonę, gavusią oficialų Benediktinų ordino vadovo leidimą išskirtinei alkoholinių gėrimų gamybai. Po metų nesėkmingų bandymų jam pavyko atkurti paslaptingą eliksyrą, kurį pavadino benediktinu. Alexandre’as Le Grand netoli savo namų pastatė įspūdingus rūmus, kur pradėjo gaminti alkoholinius gėrimus. Šiandien prabangūs Benediktinų rūmai yra ne tik gamybos vieta, bet ir muziejus. Įmonė gamina trijų rūšių Benediktino likerį, kurio receptas laikomas griežčiausiu slaptumu, sakoma, kad jį žino tik trys žmonės pasaulyje. Yra žinoma, kad gėrimo sudėtyje yra 27 komponentai, tarp kurių, kaip manoma, yra kadagiai, šafranas, arnika, melisa, arbata, čiobreliai, kalendra, gvazdikėliai, citrina, vanilė, apelsinų žievelės, alavijas, angelika, medus ir cinamonas. Sudėtingas gėrimo gamybos procesas trunka dvejus metus, iš kurių mažiausiai 17 mėnesių gėrimas brandinamas ąžuolo statinėse.
BENEDICTINE DOM likeris pasižymi gintaro spalva su žalsvais atspindžiais. Pikantiškame aromate jaučiami rozmarinų, šalavijų, citrusinių vaisių tonai. Skonis tankus ir gaivus, su žolelių ir prieskonių užuominomis, gerai subalansuotas saldumas ir ilgas švelnus poskonis.
Rekomenduojama patiekti po maisto, taip pat į kokteilius.