Sausas raudonas vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda iš Valpolicella apeliacijos, Veneto regiono, Italijos. Pagamintas iš Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella vynuogių. Dirvožemis – smėlingas, molingas ir kalkakmenio. Vynuogės skinamos antroje spalio mėnesio pusėje, kai šiek tiek pavysta ant vynmedžio. Vėliau džiovinamos rūsiuose apie 120 dienų, kol cukraus koncentracija vynuogėse pasiekia 28-30%. Vykdoma ilga maceracija su odelėmis. 90% vyno brandinama 36 mėn. 30hl talpos prancūziško ąžuolo statinėse. Po išpilstymo brandinama butelyje bent 12 mėn.
Vynas gilios granato raudonumo spalvos su rubino rausvumo užuominomis. Aromate jaučiamos mėlynų gėlių natos su lengvu žoliškumu, palydimos prieskonių, džiovintų persikų, abrikosų tonais ir juodųjų vyšnių, slyvų, gervuogių bei gaivinančios mėtos užuominomis. Skonyje dominuoja juodieji ir raudonieji vaisiai su juodosios arbatos lapelių, saldymedžio, vanilės, šokolado natomis ir kavos bei tabako užuominomis. Gero balanso, ilgo poskonio vynas.
Galima vartoti dabar arba išlaikyti bent 30 metų.
Dera su ilgai brandintais sūriais bei džemu. Taip pat tai puikus meditacinis vynas. Rekomenduojama dekantuoti ir patiekti 18’C temp.