Tamsios rubino spalvos, švelnios vyšnių uogienės aromato raudonasis vynas. Tai pilno kūno vynas, kurio skonyje išryškėja vyšnių, cinamono ir vanilės prieskonis. Būdingas ilgai trunkantis poskonis.
Gaminamas iš 70% Corvina, 25% Rondinella ir 5% Molinara vynuogių, kurio gamyboje naudojamas gerai žinomas appassimento metodas, kuomet vynas gaminamas iš geriausių rinktinių padžiovintų vynuogių. 24 mėnesius brandinamas ąžuolo statinėse ir ne mažiau kaip 4 mėnesius butelyje. Rūsyje galima išlaikyti iki 35 metų.
Šis vynas – „Amarone“ kategorijos etalonas, kuris kartu su tokiais garsiais vynais kaip Barolo ir Brunello priklauso Italijos vynų aristokratijai. Čia neprilygstama „Masi“ patirtis naudojant appassimento metodą, kai vynuogės Corvina, Rondinella ir Molinara – džiovinamos ant bambukinių padėklų, ilgos žiemos laikotarpyje.
Dera su įvairiais mėsos patiekalais, ikrais bei brandžiais sūriais.
APDOVANOJIMAI:
2010 – 95 balai – Wine Enthusiast, JAV
2009 – 92 balai – Wine Spectator, JAV
2008 – 91 balas – Wine Enthusiast, JAV