GUALTIERI IL LIGABUE Lambrusco Rosso secco DOC 0,75l

Spalva

Raudonas

Prekės ženklas

GUALTIERI

Regionas

Emilia-Romagna

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

11

Žaliava

Lambrusco Salamino

Serviravimo temperatūra, C

10

Derinama su

parmezanu

,

pica

,

vytintais mėsos patiekalais

10,95 

Aprašymas

GUALTIERI IL LIGABUE Lambrusco Rosso DOC yra išskirtinis raudonas putojantis vynas iš Emilia Romagna regiono Italijoje, kuris atskleidžia maksimalią 100% Salamino Reggiano vynuogių veislės olfaktorinę išraišką. Dėka unikalios fermentacijos, prasidedančios nuo šviežių sulčių, šis Lambrusco pasižymi ryškiomis aromatinėmis natomis ir puikiu balansu. Naudojant Martinotti metodą, vynas 90 dienų brandinamas su mielėmis, kas suteikia jam elegancijos ir subtilumo.

Ryškios rubino raudonos spalvos su švelniomis, subtiliomis ir spindinčiomis natomis. Labai intensyvus ir turtingas aromatas  išsiskiria neįprastomis ir ryškiomis juodųjų serbentų natomis. Skonis sausas, labai gaivus ir subalansuotas, su malonia rūgštele. Smulkūs ir kreminiai burbuliukai, ilgai išliekantys ir subtilūs.

Likutinis cukrus: 10 g/l

Patiekimo temperatūra: 10°C

GUALTIERI IL LIGABUE Lambrusco Rosso DOC puikiai dera su tradiciniais vytintais mėsos gaminiais ir klasikiniais itališkos virtuvės patiekalais, tokiomis kaip gurmaniška pica.

Šis lambrusco gavęs daugybę apdovanojimų. 2024m 5StarsWine apdovanojimuose gavo #1 vietą kaip geriausias frizzante vynas (BEST SEMI-SPARKLING WINE 2024) ir #AuksoMedalis 2024m Mundus Vini.

James Sucling 2024m skyrė 89/100 taškus palikdamas tokį komentarą:

Ryškus ir žydintis uogų aromatas su saldžiomis vyšniomis, cukruotomis braškėmis, džiovintomis žolelėmis ir rožių žiedlapiais. Vidutinio kūno su smulkiais burbuliukais ir traškia, citriniškai rūgščia gaiva. Sausas ir kreidinis. Mėgaukitės dabar.

Maksimali skonio išraiška pasiekiama per 18 mėnesių nuo gamybos datos.

Etiketėje yra žymaus dailininko Antonio Ligabue, gyvenusio Gualtieri (RE), autoportretas.

Atsiliepimai (0)

Atsiliepimai

There are no reviews yet

Add a review
You must be logged in to post a review Log In
Apie GUALTIERI
Cantina Gualtieri: Emilia-Romanijos vyno perlas Įsikūrusi pačioje Italijos Emilia-Romanijos regiono širdyje, Cantina Gualtieri yra žinoma vyninė, garsėjanti savo turtingu paveldu ir įsipareigojimu kokybiškai vyno gamybai. Ši vyninė išsiskiria konkurencingoje vyno pramonėje, sujungdama tradicijas ir naujoves. Istorinės šaknys Cantina Gualtieri buvo įkurta XX a. viduryje grupės aistringų vietinių vyndarių. Jų tikslas buvo išsaugoti ir skatinti unikalų Emilia-Romanijos regiono terroir, ypač aplink Gualtieri miestelį. Bėgant metams, vyninė iš mažo kooperatyvo išaugo į reikšmingą žaidėją Italijos vyno rinkoje, žinomą dėl aukštų standartų ir išskirtinių vynų. Terroir Emilia-Romanija garsėja derlingomis žemėmis ir palankiu klimatu, kurie idealiai tinka vynuogininkystei. Regiono įvairialypė dirvožemio sudėtis ir mikroklimatai prisideda prie unikalių jo vynų savybių. Cantina Gualtieri naudingas šis turtingas terroir, kuriantis vynus, atspindinčius regiono išskirtinius skonius ir aromatus. Pagrindiniai vynai Cantina Gualtieri ypač garsėja savo GUALTIERI IL LIGABUE Lambrusco Rosso secco DOC https://winemaker.lt/gualtieri-il-ligabue-lambrusco-rosso-secco-doc-075l/, putojančiu raudonu vynu, kuris pelnė tarptautinį pripažinimą. Šis vynas gaminamas iš Salamino Reggiano vynuogių rūšies, žinomos dėl turtingo, vaisiško skonio ir ryškios rūgšties. Vyninė naudoja tradicinius metodus, tokius kaip Martinotti (Charmat) metodas, kad gamintų vynus su smulkiais, kreminiais burbulais ir subalansuotu profiliu. Jų Lambrusco pasižymi rubino raudonumo spalva, intensyviais uogų aromatais ir saldžių vyšnių bei cukruotų braškių natomis. Skonyje jis siūlo sausą, šviežią ir subalansuotą skonį su malonia rūgštimi, todėl jis yra puikus palydovas tradiciniams itališkiems patiekalams, tokiems kaip vytinta mėsa, parmigiano sūris ir gurmaniška pica. Apdovanojimai ir pripažinimas Cantina Gualtieri įsipareigojimas kokybei neliko nepastebėtas. Vyninė gavo daugybę apdovanojimų, įskaitant prestižinį 5StarWines apdovanojimą 2024 metais už geriausią itališką putojantį vyną. Be to, jų Lambrusco Reggiano buvo apdovanotas aukso medaliu Mundus Vini konkurse, viename reikšmingiausių vyno konkursų pasaulyje. Šie apdovanojimai pabrėžia vyninės įsipareigojimą tobulumui ir jos lyderio statusą pramonėje. Ateitis Žvelgiant į ateitį, Cantina Gualtieri toliau inovuoja, išlaikydama ištikimybę savo šaknims. Vyninė tiria tvarias praktikas, siekdama sumažinti savo poveikį aplinkai ir pagerinti savo vynų kokybę. Sujungdama tradicijas su šiuolaikiniais metodais, Cantina Gualtieri siekia išlikti vyno pramonės priešakyje, siūlydama produktus, kurie džiugina ir įkvepia vyno mėgėjus visame pasaulyje. Cantina Gualtieri yra turtingo Emilia-Romanijos vyno paveldo įrodymas. Su savo apdovanojimais įvertintais vynais, įsipareigojimu kokybei ir inovatyvia dvasia, vyninė toliau nustato tobulumo standartą vyno pasaulyje. Nesvarbu, ar esate žinovas, ar atsitiktinis vyno mėgėjas, Cantina Gualtieri pasiūlymai tikrai paliks įspūdį ir suteiks tikrą Italijos vynuogininkystės patirtį.