Sausas raudonas vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda iš Salento subregiono, Apulijos regiono, Italijos. Pagamintas iš tobulai sunokusių, rankomis rinktų ir atidžiai atrinktų 100% Negroamaro vynuogių, užaugintų 50-ies metų senumo vynuogynuose. Ilgai trunkanti fermentacija kontroliuojamoje temperatūroje, ilga maceracija bei nuolatinis mikro deguonies prisotinimas – visa tai vykdoma, kad išgauti 15% alk. tūrio ištobulintą produktą. Vynas brandinamas nerūdijančio plieno statinėse 8 mėn., 3 mėn. ąžuolo statinėse ir 6 mėn. butelyje. Puikiai tinka išlaikymui. Likutinis cukraus kiekis – 5g/l.
Šviesios raudonos spalvos, plataus ir viliojančio aromato su išliekančiomis mažų juodųjų uogų natomis vynas. Skonis sausas, bet aksominis, pilno kūno ir puikiai subalansuotas.
Dera prie įvairių tvirtų patiekalų, ypač prie ciceri e tria – makaronų su avinžirniais, troškintų kale kopūstų, cannelloni makaronų, mėsos kukulių ar gabalėlių padaže arba grilyje keptos mėsos. Rekomenduojama patiekti 18‘C temp.