DE STEFANI Valdobbiadene Prosecco Superiore Millesimato Brut DOCG 0,75l

Spalva

Baltas

Prekės ženklas

De Stefani

Serviravimo temperatūra, C

5-6

Derliaus metai

2023

Regionas

Veneto

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

11.5

Talpa, l

0.75

Žaliava

Glera

17,95 23,93 /l

Aprašymas

DE STEFANI Valdobbiadene Prosecco Superiore Millesimato Brut DOCG – sausas baltas putojantis vynas, pagamintas iš 100% Glera vynuogių. Vynuogės užaugintos Refrontolo vietovėje, Colvendrame srityje, tarp Conegliano ir Valdobbiadene apeliacijų, saugomų UNESCO. Dirvožemis gausus molio ir tufos kalkakmenio. Dideli temperatūros pokyčiai tarp dienos ir nakties sukuria idealų mikroklimatą, suteikiantį vynui būdingą rafinuotumą, malonų gaivumą ir intensyvų auksinių obuolių bei akacijos žiedų aromatą.

Smulkių ir išliekančių burbuliukų, šviesios šiaudų geltonumo spalvos su žaliais atspindžiais. Aromate dominuoja auksiniai obuoliai, akacijos žiedai, vynas vidutinio kūno, glotnus, smagaus charakterio. Likutinis cukraus kiekis 8g/l.

Puikus kaip aperityvas, tinka įvairioms progoms pažymėti. Ypatingai dera prie gnocchi su šalavijais. Rekomenduojama patiekti +5-+6’C temp.

 

APDOVANOJIMAI:

92 taškai – James Suckling

91 taškai – Luca Maroni

Apie De Stefani
De Stefani šeima, pagal 1624 m. dokumentus, kilusi iš Refrontolo, mažo kalnuoto kaimelio Veneto regione Italijoje. Antroje 1800 m. pusėje Valeriano De Stefani, vyninės įkūrėjas, atskyrė žemes Colvendrame nuosavybėje, kurios galėtų auginti geriausias vynuoges išskirtinės asmenybės vynams gaminti. Nuosavybė yra kalnuose tarp Conegliano ir Vadobbiadene vietovių, Venecijos šiaurėje – tai UNESCO saugomos teritorijos. Vyninės įkūrėjo sūnus Valeriano, kartu su žmona Angelina, pradėjo tradiciją gaminti vynus atsiduodant kokybei be jokių kompromisų. Tiziano, šeimos trečiosios kartos vyndarys, pradėjo auginti vynuoges Piave slėnyje, atradęs puikias Pra’ Longo teritoriją Monastier di Treviso vietovėje bei Le Ronche teritoriją, Fossalta di Piave vietovėje. Šios teritorijos yra netoliese Adrijos jūros ir Dolomitinių Alpių kalnų, kur išskirtinis dirvožemis, vadinamas “caranto”, susideda iš baltojo molio bei mineralų. Šis vyndarys į vyninę įnešė inovacijų, tačiau gerbdamas senas šeimos vyno gamybos tradicijas. Šiandien vyninę valdo Alessandro De Stefani, ketvirtos kartos vyndarys, kuris gamina vynus, vadovaudamasis organiniu, biodinaminiu, ypač tvariu ūkininkavimu. Būtent jis išpopuliarino De Stefani vynus visame pasaulyje, tačiau ir toliau gamina juos tik iki 400 000 išskirtinės kokybės butelių iš vynuogių, užaugintų 150 a vynuogynuose. De Stefani vynai yra rekomenduojami pačių aukščiausių ir svarbiausių vyno kritikų bei gidų. Tiziano, Alessandro, kartu su žmona Chiara, šiai dienai vis dar yra svarbiausi vyninės vyndariai.