DE STEFANI Tombola Di Pin Millesimato Riserva Brut Nature Metodo Classico – tai sausas putojantis vynas, pagamintas iš 50% Chardonnay ir 50% Pinot Noir vynuogių. Vynuogės užaugintos Veneto regione, Refrontolo vietovėje, tarp Conegliano ir Valdobbiadene apeliacijų, saugomų UNESCO. Vynuogynas pavadintas pagal senus žemėlapius, kuriuose “Tombola di Pin” – iškilus trigonometrinis taškas. Dirvožemyje gausu tufos kalkakmenio bei molio. Vynuogynai pasodinti 1984 metais.
Gaminamas klasikiniu putojančių vynų gaminimo metodu. Misa fermentuojama mažose ąžuolo statinėse 8 mėnesius. Cuvee supilsoma į butelius pavasarį ir vynas brandinamas butelyje 12’C temperatūroje net 120 mėnesių.
Smulkių ir išliekančių burbuliukų, šiaudų geltonumo spalvos vynas. Aromatingas, su subtiliomis šviežios duonos plutos natomis. Pilno kūno, aristokratiškas, glotnus su lazdyno riešutų užuominomis poskonyje. Likutinis cukraus kiekis 0g/l.
Dera prie įvairių patiekalų, ypač austrių, vėžiagyvių bei žalių krevečių. Rekomenduojama patiekti +5-+6’C temp.
Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, horizontaliai. Galima išlaikyti iki 20 metų. Geriausias vartoti po 15 metų nuo derliaus nuėmimo.
APDOVANOJIMAI:
93 taškai – James Suckling