DE STEFANI Kreda IGT 0,75l
39,95 €53,27 €/l
DE STEFANI Cabernet Sauvignon DOC 0,75l
17,95 €23,93 €/l
DE STEFANI Soler IGT 0,75l
Spalva |
Raudonas |
---|---|
Brandinimas |
12 mėn. statinėje + 12 mėn. butelyje |
Prekės ženklas |
De Stefani |
Serviravimo temperatūra, C |
16-18 |
Derliaus metai |
2020 |
Regionas |
Veneto |
Šalis |
Italija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
14 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Cabernet Sauvignon ,Carmenere ,Marzemino ,Merlot ,Refosco |
Derinama su |
ant grotelių kepta mėsa ,įdarytais šviežiais makaronais |
26,95 €35,93 €/l
Aprašymas
DE STEFANI Soler IGT – sausas raudonas vynas iš Veneto regiono. Iš 20% Marzemino, 20% Refosco, 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Carmenere vynuogių. Marzemino vynuogės auginamos Refrontolo vietovėje, kitos vynuogės auga Fossalta di Piave vietovėje. Refrontolo dirvožemis – molio ir tufos kalkakmenio, o Fossalta di Piave – gausus molio. Vynuogynai sodinti 1986-2009 metais. Marzemino ir Refosco vynuogės džiovinamos. Vynas brandinamas 12 mėn. mažose ąžuolo statinėse bei 12 mėn. butelyje.
Gilios rubino raudonumo spalvos. Aromatas intensyvus, dominuoja prinokusių vaisių, slyvų, našlaičių natos su eteriniais ir pikantiškais niuansais. Pilno kūno, tvirtos struktūros, šilkinių taninų ir kompleksiškos paletės vynas.
Dera prie įdarytų makaronų patiekalų, grilyje ruoštos mėsos ir saliamių. Rekomenduojama patiekti +16-+18’C temp.
Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, horizontaliai. Galima išlaikyti iki 15 metų. Geriausia vartoti po 10 metų po derliaus nuėmimo.
Apie De Stefani
De Stefani šeima, pagal 1624 m. dokumentus, kilusi iš Refrontolo, mažo kalnuoto kaimelio Veneto regione Italijoje. Antroje 1800 m. pusėje Valeriano De Stefani, vyninės įkūrėjas, atskyrė žemes Colvendrame nuosavybėje, kurios galėtų auginti geriausias vynuoges išskirtinės asmenybės vynams gaminti. Nuosavybė yra kalnuose tarp Conegliano ir Vadobbiadene vietovių, Venecijos šiaurėje – tai UNESCO saugomos teritorijos. Vyninės įkūrėjo sūnus Valeriano, kartu su žmona Angelina, pradėjo tradiciją gaminti vynus atsiduodant kokybei be jokių kompromisų. Tiziano, šeimos trečiosios kartos vyndarys, pradėjo auginti vynuoges Piave slėnyje, atradęs puikias Pra’ Longo teritoriją Monastier di Treviso vietovėje bei Le Ronche teritoriją, Fossalta di Piave vietovėje. Šios teritorijos yra netoliese Adrijos jūros ir Dolomitinių Alpių kalnų, kur išskirtinis dirvožemis, vadinamas “caranto”, susideda iš baltojo molio bei mineralų. Šis vyndarys į vyninę įnešė inovacijų, tačiau gerbdamas senas šeimos vyno gamybos tradicijas. Šiandien vyninę valdo Alessandro De Stefani, ketvirtos kartos vyndarys, kuris gamina vynus, vadovaudamasis organiniu, biodinaminiu, ypač tvariu ūkininkavimu. Būtent jis išpopuliarino De Stefani vynus visame pasaulyje, tačiau ir toliau gamina juos tik iki 400 000 išskirtinės kokybės butelių iš vynuogių, užaugintų 150 a vynuogynuose. De Stefani vynai yra rekomenduojami pačių aukščiausių ir svarbiausių vyno kritikų bei gidų. Tiziano, Alessandro, kartu su žmona Chiara, šiai dienai vis dar yra svarbiausi vyninės vyndariai.