DE STEFANI Olmera IGT – sausas baltas vynas iš Veneto regiono, Italijos. Pagamintas iš 60% Tocai ir 40% Sauvignon vynuogių. “Olmera” išvertus iš vietinio dialekto reiškia guobų mišką, kuris senais laikais buvo toje vietoje, kurioje šiuo metu yra vynuogynai, auginantys vynuoges šiam puikiam vynui. Tocai vynuogės OLMERA vynui suteikia pilnumo ir struktūros, o Sauvignon – aromatingumo ir elegancijos. Vynuogynai išsidėstę Fossalta di Piave vietovėje, 10 km nuo Adrijos jūros ir 50 km nuo Dolomito kalnų, Le Ronche plotuose. Pasodinti 1986 metais. Dirvožemis – “caranto” – baltojo molio ir mineralų mišinys.
Tocai vynuogės yra vytinamos 1 mėnesį ir yra paveiktos karališkojo puvinio. Tocai toliau fermentuojasi su nuosėdomis mažose ąžuolo statinėse, o Sauvignon – betoninėse talpose. Abiejų vynų nuosėdos nuolat maišomos, kad vynas įgautų sodrumo ir taptų harmoningas.
Intensyvios šiaudų geltonumo spalvos su auksiniu krašteliu. Aromatas gausus, su intensyviais prinokusių vaisių tonais. Stipraus ir pilno kūno, glotnus, aksominis, labai ilgo egzotinių vaisių poskonio.
Dera prie rizotų, vėžiagyvių, moliuskų patiekalų. Rekomenduojama patiekti +8-+10’C temp.
Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, horizontaliai. Galima išlaikyti iki 15 metų. Geriausia vartoti po 7-8 metų po derliaus nuėmimo.