DE STEFANI Prosecco Rose 0.15 Millesimato Brut DOC 0,75l

Spalva

Rausvasis

Prekės ženklas

De Stefani

Serviravimo temperatūra, C

5-6

Derliaus metai

2023

Regionas

Veneto

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

11.5

Talpa, l

0.75

Žaliava

Glera

,

Pinot Noir

15,95 21,27 /l

Aprašymas

DE STEFANI Prosecco Rose 0.15 Millesimato Brut DOC – sausas rausvasis putojantis vynas, pagamintas iš Glera ir Pinot Nero vynuogių. Glera vynuogės auginamos Refrontolo vietovėje, Colvendrame srityje, tarp Conegliano ir Valdobbiadene apeliacijų, saugomų UNESCO. Pinot Nero auga Le Ronche srityje, Fossalta di Piave vietovėje. Dirvožemis gausus molio bei klinčių. Vynuogynai pasodinti 1984-2017 metais.

Vynas Prosecco Rosé 0.15 gaminamas naudojant naujovišką vyno gaminimo būdą. Misa atšaldoma iki 0°C, po to vieną kartą fermentuojama 15°C temperatūroje, išryškinant ir išlaikant jos subtilų bei trapų aromatą.

Smulkių ir išliekančių burbuliukų, subtilios lašišos rausvumo spalvos. Vaisiško aromato su kriaušių, braškių, aviečių ir žibuoklių natomis. Labai elegantiškas, lengvo kūno ir trapus putojantis vynas. Likutinis cukraus kiekis 10g/l.

Tinka kaip aperityvas. Dera prie užkandžių lėkščių, makaronų patiekalų su jūros gėrybėmis, grilyje ruoštų krevečių, Margaritos picos. Rekomenduojama patiekti +5-+6’C temp.

 

APDOVANOJIMAI:

91 taškai – James Suckling

94 taškai – Luca Maroni

90 taškai – Antonio Galloni-Vinous

Apie De Stefani
De Stefani šeima, pagal 1624 m. dokumentus, kilusi iš Refrontolo, mažo kalnuoto kaimelio Veneto regione Italijoje. Antroje 1800 m. pusėje Valeriano De Stefani, vyninės įkūrėjas, atskyrė žemes Colvendrame nuosavybėje, kurios galėtų auginti geriausias vynuoges išskirtinės asmenybės vynams gaminti. Nuosavybė yra kalnuose tarp Conegliano ir Vadobbiadene vietovių, Venecijos šiaurėje – tai UNESCO saugomos teritorijos. Vyninės įkūrėjo sūnus Valeriano, kartu su žmona Angelina, pradėjo tradiciją gaminti vynus atsiduodant kokybei be jokių kompromisų. Tiziano, šeimos trečiosios kartos vyndarys, pradėjo auginti vynuoges Piave slėnyje, atradęs puikias Pra’ Longo teritoriją Monastier di Treviso vietovėje bei Le Ronche teritoriją, Fossalta di Piave vietovėje. Šios teritorijos yra netoliese Adrijos jūros ir Dolomitinių Alpių kalnų, kur išskirtinis dirvožemis, vadinamas “caranto”, susideda iš baltojo molio bei mineralų. Šis vyndarys į vyninę įnešė inovacijų, tačiau gerbdamas senas šeimos vyno gamybos tradicijas. Šiandien vyninę valdo Alessandro De Stefani, ketvirtos kartos vyndarys, kuris gamina vynus, vadovaudamasis organiniu, biodinaminiu, ypač tvariu ūkininkavimu. Būtent jis išpopuliarino De Stefani vynus visame pasaulyje, tačiau ir toliau gamina juos tik iki 400 000 išskirtinės kokybės butelių iš vynuogių, užaugintų 150 a vynuogynuose. De Stefani vynai yra rekomenduojami pačių aukščiausių ir svarbiausių vyno kritikų bei gidų. Tiziano, Alessandro, kartu su žmona Chiara, šiai dienai vis dar yra svarbiausi vyninės vyndariai.