DE STEFANI Prosecco 0.15 Millesimato Extra Dry Treviso DOC – sausas baltas putojantis vynas, pagamintas iš 100% Glera vynuogių. Vynuogės užaugintos Refrontolo vietovėje, Colvendrame srityje, tarp Conegliano ir Valdobbiadene apeliacijų, saugomų UNESCO. Dirvožemis ypatingai molingas bei gausus tufos kalkakmenio. Vynuogynai sodinti 1976-2011 metais.
Vynas Prosecco 0.15 gaminamas naudojant naujovišką vyno gaminimo būdą. Misa atšaldoma iki 0 °C, po to vieną kartą fermentuojama 15 °C temperatūroje, išryškinant ir išlaikant taurų tipišką vaisių aromatą su auksinių obuolių natomis.
Smulkių ir išliekančių burbuliukų, šviesios šiaudų geltonumo spalvos su žaliais atspindžiais. Vaisiško aromato su intensyviomis obuolių, bananų natomis ir gėlių užuomina pabaigoje. Vidutinio kūno, glotnus, smagaus charakterio vynas. Likutinis cukraus kiekis 12g/l.
Puikus kaip aperityvas, tinka įvairioms progoms ir universalus prie patiekalų. Rekomenduojama patiekti +5-+6’C temp.
APDOVANOJIMAI:
90 taškai – James Suckling
92 taškai – Luca Maroni
91 taškai – Antonio Galloni-Vinous