Šiam „Satèn“ būdinga ryški šiaudų geltonumo spalva su švelniais ir patvariais burbuliukais. Aromate jaučiami gaivūs ir elegantiški gudobelių tonai, praturtinti maloniomis obuolių ir figų užuominomis. Burnoje yra minkštas ir gaivus su ilgu poskoniu.
Gaminamas tik iš Chardonnay uogų, nuskintų rankomis rugpjūčio mėnesio pabaigoje – rugsėjo mėnesio pradžioje. Vynuogės minkštai spaudžiamos, o po to 20 dienų fermentuojamos nerūdijančio plieno talpyklose kontroliuojamoje temperatūroje. Vėliau vynas brandinamas 7 mėnesius nerūdijančio plieno talpyklose ir iš dalies ąžuolinėse statinėse. Laikytas su mielėmis mažiausiai 30 – 36 mėnesius. Likutinis cukraus kiekis 6 g/l. Mėgautis dabar arba laikyti 5-10 metų.
Puikiai dera prie žuvies ir suši patiekalų, su jūros gėrybėmis ir vėžiagyviais, taip pat tinka kaip aperityvas.
Apdovanojimai
2015 vintage – 93/100 balai – James Suckling