CONTADI CASTALDI Franciacorta Brut Saten Vintage 0,75l (dėž.)

Spalva

Baltas

Brandinimas

36 mėn.

Prekės ženklas

Contadi Castaldi

Speciali pakuotė

taip

Derliaus metai

2018

Regionas

Lombardy

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

12.5

Žaliava

Chardonnay

Serviravimo temperatūra, C

8-10

Talpa, l

0.75

Derinama su

austrėmis

,

vėžiagyviais

35,95 47,93 /l

Neturime

Aprašymas

Šiam „Satèn“ būdinga ryški šiaudų geltonumo spalva su švelniais ir patvariais burbuliukais. Aromate jaučiami gaivūs ir elegantiški gudobelių tonai, praturtinti maloniomis obuolių ir figų užuominomis. Burnoje yra minkštas ir gaivus su ilgu poskoniu.

Gaminamas tik iš Chardonnay uogų, nuskintų rankomis rugpjūčio mėnesio pabaigoje – rugsėjo mėnesio pradžioje. Vynuogės minkštai spaudžiamos, o po to 20 dienų fermentuojamos nerūdijančio plieno talpyklose kontroliuojamoje temperatūroje. Vėliau vynas brandinamas 7 mėnesius nerūdijančio plieno talpyklose ir iš dalies ąžuolinėse statinėse. Laikytas su mielėmis mažiausiai 30 – 36 mėnesius. Likutinis cukraus kiekis 6 g/l. Mėgautis dabar arba laikyti 5-10 metų.

Puikiai dera prie žuvies ir suši patiekalų, su jūros gėrybėmis ir vėžiagyviais, taip pat tinka kaip aperityvas.

 

Apdovanojimai

2015 vintage – 93/100 balai – James Suckling

Apie Contadi Castaldi
CONTADI CASTALDI vyninė buvo įkurta 1991 m. Adro mieste, vienoje iš 19 Brešos regiono savivaldybių, Lombardijos regione ir priklauso italų verslininko Vittorio Moretti šeimai. Šiandien Terra Moretti grupei priklauso tokios garsios vyninės, kaip Bellavista, Sella & Mosca, bei Teruzz & Puthod. Contadi Castaldi jauna kompanija, tačiau dėl didelės Moretti šeimos aistros vynui, savo istorinei žemei, paskatino sukurti ir išplėtoti „Satèn“ koncepciją, kas atnešė didelę šlovę, šios kompanijos produkcijai. Klasikinė frančiakorta yra daroma iš 'Chardonnay', 'Pinot Noir' ('Pinot Nero') ir 'Pinot Blanc' ('Pinot Bianco') vynuogių. Nors dauguma geriausių frančiakortų primena švelnesnes Šampanės vyno versijas, kuriose yra kiek daugiau nokesnių aromatų ir mažiau rūgšties, atskiro dėmesio yra verta Satèn frančiacorta. Ji gali būti daroma tik iš baltųjų vynuogių, kaip ir Blanc de blancs šampanas, tačiau 'Pinot Blanc' negali sudaryti daugiau nei pusę galutinio mišinio, o pats vynas negali būti saldesnis nei Brut kategorijos ir privalo būti mažiau putojantis nei kitos frančiakortos, kad paryškintų baltųjų vynuogių vyno subtilumą.