Vynas gilios rubino raudonumo spalvos su granato atspalviais. Aromatų puokštėje atsiskleidžia laukinių uogų natos, susiliejusios su balzamiko, vanilės ir priekoninių žolelių akcentais. Minkšti taninai, subalansuotas alkoholio kiekis sustiprina elegantišką ir harmoningą vyno charakterį.
Šis raudonasis sausas vynas pagamintas iš 100% Cabernet Sauvignon vynuogių, užaugintų Collalto namų vynuogynuose, San Salvatore pilies prieigose. Vynas gaminamas iš vėlyvo derliaus vynuogių. Uogos nurenkamos rugsėjo mėn. 20 – spalio mėn. 10 dienomis. Vynuogės susmulkinamos ir išspaudžiamos, vynas fermentuojamas ir maceruojamas su odelėmis 15-20 dienų, tuomet vyksta malolaktinė fermentacija, po to – filtruojama. Vynas brandinamas 24 mėnesius didelėse ąžuolo statinėse, po to 8-12 mėnesių butelyje Collalto rūsiuos.
Puikiai dera su troškiniais, kiaulienos, ėrienos patiekalais bei ilgai brandintais sūriais.
APDOVANOJIMAI:
Wine Spectator – 90 Balų
Tasted 100% Blind – 90/100 Balų
2018 – Mundus Vini – Sidabras