“SAMPIETRANA Tacco Barocco Salento Primitivo IGP 0,75l” - įdėtas į krepšelį Peržiūrėti krepšelį

NZ Sparkling Rose by Neringa Zeleniute 0,75l
16,95 €22,60 €/l

MARTINI Riserva Speciale Bitter 0,7l
25,95 €37,07 €/l
COLLALTO RAMBALDO VIII Le Riserve IGT 0,75l
Spalva |
Raudonas |
---|---|
Brandinimas |
48 mėn. statinėje, 8-12 mėn. butelyje |
Prekės ženklas |
Collalto |
Serviravimo temperatūra, C |
16 |
Derliaus metai |
2019 |
Regionas |
Veneto |
Šalis |
Italija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
14.5 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Cabernet Sauvignon ,Merlot ,Refosco |
26,95 €35,93 €/l
Aprašymas
COLLALTO Rambaldo VIII Le Riserve IGT 0,75l
Raudonasis vynas iš Colli Trevigiani IGP, Veneto regione
Collalto Rambaldo VIII Le Riserve yra prestižinis Veneto krašto vynas, sukurtas San Salvatore pilies apylinkėse, kur Collalto šeima nuo senų laikų puoselėja vynuogininkystės tradicijas. Vynas pavadintas grafui Rambaldo VIII atminti – tai pagarba istorijai ir paveldui. Šio regiono molingas dirvožemis ir subalansuotas klimatas suteikia vynui struktūros bei sodrią išraišką, būdingą tik aukščiausios kokybės Colli Trevigiani vynams.
Vynininkystė ir gamyba
Šis vynas gaminamas iš Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot ir Refosco vynuogių, užaugintų Collalto šeimai priklausančiuose vynuogynuose. Derlius nuimamas rankomis spalio viduryje (10–25 dienomis). Po kruopštaus atrinkimo ir švelnaus spaudimo vyksta ilga maceracija bei fermentacija, trunkanti apie 15 dienų. Vėliau vynas brandinamas 50 hl statinėse ir 5 hl ąžuolo tonneaux, o po to dar 8–12 mėnesių buteliuose rūsiuose. Šis procesas suteikia vynui gylio, taninų subtilumo ir ilgalaikį brandos potencialą.
Skonis ir aromatas
Collalto Rambaldo VIII vynas pasižymi sodria, granato raudonumo spalva. Aromate atsiveria miško uogų, vyšnių, slyvų bei prieskonių natos, kurias papildo subtilūs tabako ir kakavos akcentai. Skonyje jaučiamas tvirtas taninų karkasas, darniai susiliejantis su vaisišku gaivumu ir šiltais prieskoniais. Poskonis ilgas, elegantiškas, paliekantis švelniai prieskonišką ir subalansuotą įspūdį.
Patiekimo rekomendacijos
Šis itališkas vynas idealiai dera prie ant grotelių keptos mėsos, troškinių, brandintų sūrių. Rekomenduojama patiekti 16–18 °C temperatūroje, prieš tai dekantuoti, kad atsiskleistų visi aromatai ir skonis. Kilęs iš Italijos, tai ne tik gurmaniškas pasirinkimas vakarienei, bet ir puiki dovana išskirtinėms progoms.
Oficialus gamintojo puslapis – castellocollalto.it
Atsiliepimai (0)
Add a review
You must be logged in to post a review
Log In
Apie Collalto
Didžioji „Collalto“ grafų istorijos era prasidėjo 958 m., kai Italijos karalius Berengarius padovanojo grafui Rambaldui I - ąjąm žemes Treviso kalvų papėdėje. Taip prasidėjo intriguojanti istorija, kurią galima pavadinti - epinė poema, apie riterišką ištikimybę ir pagarbą savo žemei. Nuo 1110 metų Collalto protėviai iš kartos į kartą saugojo ir puoselėjo savo valdas prosecco kalvose, sąmoningai plėtojo žemės ūkį, vynuogininkystės tradicijas, bei saikingai naudojo gamtos išteklius. Šios šeimos istorijos puslapyje galima paminėti architektūrinį paminklą - San Salvatore pilį, statytą giliais viduramžiais, kaip stiprybės ir valdingumo simbolį.
Šiandien bendrovei vadovauja princesė Isabella Collalto de Croÿ, princo Manfredo ir princesės Trinidad di Collalto pirmagimė – šios istorinės vyninės paveldėtoja. Su savo vyru princu Guillaume'o de Croÿ ir vaikais Emmanuell ir Violette, sudaro tvirtą šeimos branduolį, puoselėjantį valdymo testinumą. „Collalto“ dinastija iš kartos į kartą įsipareigojo laikytis šios konkrečios koncepcijos - filosofijos, užtikrinant nuosavybės vientisumą, bei šeimos istorinį tęstinumą. Šiandien šeima tvirtai tiki, kokia bus jos ateitis...
Atsiliepimai
There are no reviews yet