COLLALTO GAIO Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene Extra Dry DOCG 0,75l

Spalva

Baltas

Prekės ženklas

Collalto

Derliaus metai

2023

Regionas

Veneto

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

11.5

Žaliava

Glera

Serviravimo temperatūra, C

6-8

Talpa, l

0.75

Derinama su

jūros gėrybėmis

,

lengva mėsa

,

riebia balta žuvimi

,

vėžiagyviais

13,95 18,60 /l

Aprašymas

COLLALTO GAIO Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene Extra Dry DOCG – vynas šviesiai gelsvos šiaudų spalvos, su lengvais burbuliukais taurėje. Šiandien tai geidžiamiausias tokios stilistikos putojantis vynas rinkoje, patenkinantis šiuolaikinį vyno mėgėją. Puiki ir rafinuota aromatų puokštė atskleidžia ką tik prinokusių kriaušių, obuolių bei laukinių gėlių tonus. Vynas gaivus, pasižymintis integruota rūgštimi, kurįą puikiai subalansuoja likutinis cukraus kiekis – 15g/l.

Šis baltasis sausas putojantis vynas, pagamintas naudojant Charmat metodą. Vyną sudaro 100% Glera vynuogės, auginamos ant Susegano kalvos (klasikinė „Prosecco Superiore“ zona).

„Gaio Prosecco“ pavadinimo kilmė kilo nuo „Bosco del Gaio“ (iš lombardų žodžio „Gahagi“) – uždrausta arba rezervuota žemė, esanti pusiaukelėje nuo San Salvatore kalvos, nukreipta į pietus. Anuomet ten buvo miškinga vietovė, kur bendruomenė naudojosi medienos ištekliais, medžiojo gyvūnus ir rinko miško gėrybes.

Derlius nurenkamas rugsėjo mėn. 10-20 dienomis. Vynuogės švelniai spaudžiamos, fermentacija atliekama plieno statinėse, kontroliuojamoje 18° temperatūroje, 3 -6  mėnesius. Vyno brandinimas –  1-2 mėnesiai plieninėse slėginėse talpyklose, po to 1-2 mėnesiai butelyje.

Dera su sūdytos mėsos patiekalais, vegetariškais valgiais, pikantiškais putėsiais, moliuskais ir vėžiagyviais, lengvais žuvies patiekalais, šviežiais ir minkštais sūriais.

 

Apdovanojimai

2017 – The Prosecco masters – drinks business – Auksas

2017 – The champagne & Sparkling wine – Auksas

Luca Maroni – 91 Balas

2017 – International Challenge Gilbert & Gillard – Auksas

2018 – The Prosecco masters – drinks business – Sidabras

Tasted 100% Blind – 85/100 Balas

2018 – International Challenge Gilbert & Gillard – Auksas

2018 – AWC Vienna  – Sidabras

2018  – Decanter – Bronza

2019 – Mundus Vini – Sidabras

2019 – International Challenge Gilbert & Gillard – Auksas

2019  – The Prosecco masters – drinks business – Bronza

2019 – Falstaff – Prosecco trophy – 91/100 Balas

Apie Collalto
Didžioji „Collalto“ grafų istorijos era prasidėjo 958 m., kai Italijos karalius Berengarius padovanojo grafui Rambaldui I - ąjąm žemes Treviso kalvų papėdėje. Taip prasidėjo intriguojanti istorija, kurią galima pavadinti - epinė poema, apie riterišką ištikimybę ir pagarbą savo žemei. Nuo 1110 metų Collalto protėviai iš kartos į kartą saugojo ir puoselėjo savo valdas prosecco kalvose, sąmoningai plėtojo žemės ūkį, vynuogininkystės tradicijas, bei saikingai naudojo gamtos išteklius. Šios šeimos istorijos puslapyje galima paminėti architektūrinį paminklą - San Salvatore pilį, statytą giliais viduramžiais, kaip stiprybės ir valdingumo simbolį. Šiandien bendrovei vadovauja princesė Isabella Collalto de Croÿ, princo Manfredo ir princesės Trinidad di Collalto pirmagimė – šios istorinės vyninės paveldėtoja. Su savo vyru princu Guillaume'o de Croÿ ir vaikais Emmanuell ir Violette, sudaro tvirtą šeimos branduolį, puoselėjantį valdymo testinumą. „Collalto“ dinastija iš kartos į kartą įsipareigojo laikytis šios konkrečios koncepcijos - filosofijos, užtikrinant nuosavybės vientisumą, bei šeimos istorinį tęstinumą. Šiandien šeima tvirtai tiki, kokia bus jos ateitis...