Sausas rausvasis šampanas, pagamintas iš 100% Pinot Noir vynuogių, užaugintų Vertus Premier Cru vietovėje. Dirvožemis ir podirvis: dumbluotas-kreidinis, molingas, baltos kreidos. Fermentacija nerūdijančio plieno statinėse. Nėra malolaktinės fermentacijos. Brandintas su nuosėdomis 8 metus. Likutinis cukraus kiekis 9g/l.
Aromate jaučiamos braškės ir vyšnios brendyje, palydimos laukinėmis natomis ir odos, mėtos, kakavos, cukruotos apelsino žievelės užuominomis. Burnoje šiek tiek durpingas, dominuoja vaisinio brendžio natos su šokolado ir cukruotų vyšnių užuominomis, cinamono ir rabarbaro pabaiga. Tvirto charakterio šampanas.
Dera prie omarų, avienos tadžino, žvėrienos su spanguolėmis, tuno sušių, brie sūrio su rožiniais pipirais, slyvų tarto, “juodojo miško” torto, kubietiškų cigarų… Rekomenduojama patiekti 8’C temp.
APDOVANOJIMAI
Médaille d’Or (auksas): Concours des Vignerons Indépendants 2012
Médaille d’Argent (sidabras): Concours des Vignerons Indépendants 2014
Médaille d’Or (auksas): Concours Général Agricole de Paris 2018