



CAMUS VSOP Borderies 40% 0,7l (dėž.)
57,95 €82,79 €/l

LAMBAY Blend 40% 0,7l
38,95 €55,64 €/l
CAMUS VSOP Intensely Aromatic 40% 0,7l (dėž.)
Prekės ženklas |
Camus |
---|---|
Speciali pakuotė |
taip |
Šalis |
Prancūzija |
Stiprumas, % |
40 |
Talpa, l |
0.7 |
51,95 €74,21 €/l
Aprašymas
CAMUS VSOP Intensely Aromatic yra prabangus konjakas, sukurtas iš kruopščiai atrinktų Ugni Blanc vynuogių, auginamų geriausiuose Kognako regionuose – Borderies, Grande Champagne ir Petite Champagne. Tai vienas aromatingiausių CAMUS namų kūrinių, išsiskiriantis natūraliai ryškia aromatų palete, kuri pasiekiama naudojant inovatyvią distiliavimo technologiją bei ypatingą brandinimą smulkiagrūdžio prancūziško ąžuolo statinėse.
Šio konjako gamyba remiasi CAMUS namų filosofija – išsaugoti maksimalų aromatų intensyvumą. Distiliacijos metu meistrai atidžiai atrenka distiliato frakcijas, kad būtų išlaikytos subtiliausios vaisių ir gėlių natos. Brandinimo procesas vyksta tiek sausose, tiek drėgnose rūsio patalpose, leidžiančiose išgauti harmoningą taninų struktūrą bei švelnų, sodrų skonį.
Gamyba ir brandinimas
CAMUS VSOP Intensely Aromatic konjakas brandinamas ne mažiau kaip 4 metus prancūziško ąžuolo statinėse, kurių talpa – 350 litrų. Šio brandinimo metu konjakas įgauna subtilius medienos tonus ir dar labiau atsiskleidžia vaisiškos bei gėliškos natos. Dalis distiliato brandinama drėgname rūsyje, kad išsivystytų švelni tekstūra, o kita dalis – sausesnėse patalpose, suteikiančiose sodresnį charakterį.
Skonis ir aromatas
Aromate atsiveria vanilės ankščių, prinokusių abrikosų, apelsinų žievelės bei subtilių prieskonių natos. Skonyje – puikus vaisių gaivumo ir švelnaus medienos prieskonio balansas, lydimas lengvos gėlių puokštės. Poskonis ilgas, šiltas, su subtiliu saldumo atspalviu.
Kaip mėgautis
Rekomenduojama ragauti gryną, kambario temperatūroje degustacinėje tulpių formos taurėje. Taip pat puikiai tinka kokteiliams, kuriems reikia aukščiausios kokybės konjako. Nedidelis vandens lašas padės atskleisti dar daugiau CAMUS VSOP Intensely Aromatic konjako skonio sluoksnių.
Papildoma informacija
CAMUS VSOP Intensely Aromatic konjakas pelnė daugybę tarptautinių apdovanojimų už savo aromato sodrumą ir išskirtinį balansą. Tai puiki dovana rafinuoto skonio gerbėjui arba išskirtinis pasirinkimas savo kolekcijai.
Apie Camus
Camus konjako istorija ir paveldas
Viskas prasidėjo 1863 metais, kai jaunas ir ambicingas vynuogių augintojas Jean-Baptiste Camus pirmą kartą distiliavo savo konjaką Borderies regione. Tuo metu jis dar tik tiekė savo gėrimą jau įsikūrusiems konjako namams, tačiau netrukus suprato, kad jo konjakas išsiskiria iš kitų ne tik skoniu, bet ir išskirtine kokybe. Norėdamas šį pranašumą paversti savo stiprybe, Jean-Baptiste subūrė mažų vynuogynų savininkų broliją „La Grande Marque“, kurios tikslas buvo eksportuoti konjaką į Angliją. 1890 metais jis išpirko savo partnerių dalis ir pradėjo gaminti konjaką savo šeimos vardu, taip gimė Camus – pavadinimas, tapęs kokybės ir elegancijos sinonimu.
Vos po kelerių metų Camus konjakas tapo geidžiamu visoje Europoje, o vėliau buvo įtrauktas į prestižinį caro Nikolajaus II dvaro gėrimų sąrašą. Šis įvertinimas ne tik atvėrė duris į aristokratų rūmus, bet ir padėjo Camus vardui įsitvirtinti kaip vienam geriausių konjako gamintojų pasaulyje. Šeima visada išliko nepriklausoma, todėl galėjo laisvai kurti savo stilių, nepaklusdama masinės gamybos spaudimui.
Gamybos menas ir šeimos paslaptys
Kiekvienas Camus konjako gamybos etapas yra kruopščiai prižiūrimas meistrų, o procesas remiasi paslaptimis, perduodamomis iš kartos į kartą. Bendrovė turi savo vynuogynus pačiuose geriausiuose Konjako regiono plotuose: Grande Champagne, Petite Champagne, Fins Bois ir Bons Bois. Naudojamos tik aukščiausios kokybės Ugni Blanc, Folle Blanche ir Colombard vynuogės, brandinamos Limousin ir Tronçais ąžuolo statinėse. Jaunieji spiritai pirmuosius du mėnesius ilsisi naujose statinėse, o vėliau perkeliami į senas, kurių dalis lentų pakeičiama naujomis – taip subtiliai formuojamas išskirtinis aromatas.
Camus konjakas žinomas dėl savo sodraus, tačiau švelnaus charakterio, subtilių gėlių ir vaisių natų bei ilgo, harmoningai subalansuoto poskonio. Šio stiliaus pagrindas – kruopščiai atrinktos žaliavos ir ypatingas distiliavimo būdas, leidžiantis išlaikyti daugiau natūralių aromatų nei įprasta kitų gamintojų konjakuose.
Šeimos tradicijos ir unikalios kolekcijos
Šiandien Camus tebėra nepriklausomas šeimos verslas, kurį valdo penktoji karta, o Jean-Paul Camus ir jo įpėdiniai asmeniškai dalyvauja konjakų assemblage – maišymo mene. Kai kurios Camus konjako rūšys nėra parduodamos – jos gaminamos tik šeimos garbei. Tradicija įpareigoja pagaminti konjaką tais metais, kai šeimoje gimsta vaikas. Jei gimsta berniukas, jis paragauja šio konjako savo pilnametystės dieną, o jei mergaitė – per savo vestuves. Šios išskirtinės kolekcijos saugomos rūsiuose, tarsi skystas šeimos archyvas.
Camus šiandien
Per daugiau nei pusantro šimtmečio Camus išaugo į vieną garsiausių konjako vardų pasaulyje. Jis vertinamas dėl nepriekaištingo kokybės ir kainos santykio, o jo gėrimai – dėl unikalaus stiliaus, kuris išlaiko pusiausvyrą tarp sodrumo, elegancijos ir autentiško terroir atspindžio. Tai konjakas, kuris ne tik geriamas, bet ir pasakoja istoriją – šeimos, dirvos ir laiko istoriją.