Vynas tamsios rubino spalvos su granato atspalviais. Aromate atsiskleidžia vyšnių ir aviečių natos, papildytos rožių žiedlapių bei odos niuansais. Vyno skonis ryškus, bet kartu ir malonus bei subtilus, pripildytas prinokusių vyšnių natų, apelsino žievelės ir gvazdikėlių užuominų.
Tai turtingas ir elegantiškas vynas, pagamintas iš kalkiniame dirvožemyje augančių Sangiovese Grosso (Brunello) vynuogių, užaugintų Brunello Di Montalcino DOCG zonoje, Toskanoje. Misos maceracija vyksta kontroliuojamoje temperatūroje ir trunka 15–18 dienų. Vynas brandinamas 24-36 mėnesius ąžuolo statinėse, kurių tūris 30-40 hektolitrų, vėliau išpilstomas į butelius ir papildomai brandinamas buteliuose dar 6 mėnesius.
Dera prie keptos mėsos patiekalų ir sezoninių sūrių.