Kvapuose vyrauja gilūs uogų ir vanilės aromatai. Burnoje juntami brandūs tonai su ilgai trunkančiu poskoniu, lengvas salsvumas.
Vynas pagamintas iš 100% Monastrell vynuogių. Brandinamas mažiausiai 12 mėnesių naujose prancūziško ąžuolo statinėse.
Įmonės strategijoje didžiausias dėmesys yra skiriamas vietinėms veislėms, tokioms kaip Monastrell, kurios kaip regiono ambasadorės atspindi vyno stilių ir senų vynuogynų potencialą. “CEPAS Viejas“ išvertus reiškia – seni vynmedžiai, užauginti dirvožemyje turinčiame mažai organinių medžiagų, todėl derlius būna labai mažas, bet labai aukštos kokybės. SERICIS – iš lotynų kalbos reiškia – švelnusis.
Tinkantis su raudonos mėsos patiekalais, troškiniais ir stipriais, ilgai brandintais sūriais.
APDOVANOJIMAI:
2019 – Auksas – Challenge International du Vin, France
2019 – Auksas – Berliner WeinTrophy – Cata Febrero, Germany
2019 – Auksas – Mundus Vini – Cata, Germany