ANTICA FRATTA Franciacorta Essence Saten Millesimato Brut 0,75l

Spalva

Baltas

Brandinimas

30 mėn.

Prekės ženklas

Antica Fratta

Serviravimo temperatūra, C

7-8

Derliaus metai

2020

Regionas

Lombardija

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

13

Talpa, l

0.75

Žaliava

Chardonnay

31,95 42,60 /l

Aprašymas

Franciacorta Satèn Brut ANTICA FRATTA Essence Millesimato 0,75l – rafinuotas putojantis vynas iš Franciacorta regiono, Lombardijos, Italijoje. Šis prestižinis kraštas laikomas viena geriausių vietų Metodo Classico putojančių vynų gamybai. Čia derinamas švelnus kontinentinis klimatas, kalkingas moreninis dirvožemis ir ilgametė patirtis, kuri suteikia vynui elegancijos bei išskirtinio charakterio.

Vynininkystė ir gamyba

Franciacorta Satèn Brut Essence Millesimato gaminamas tik iš kruopščiai atrinktų Chardonnay vynuogių, skinamų rankomis. Vynmedžiai auga kalkingame dirvožemyje su molio priemaišomis, kuris suteikia vynui minerališkumo ir subtilios struktūros. Pirmoji fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, siekiant išsaugoti aromatų šviežumą ir tyrumą. Antroji fermentacija vyksta butelyje pagal Metodo Classico metodą, o brandinimas ant mielių nuosėdų trunka ne trumpiau kaip 36 mėnesius. Satèn stilius pasižymi minkštesnėmis, švelnesnėmis putomis ir mažesniu slėgiu butelyje, suteikiančiu vynui ypatingą kremiškumą.

Skonis ir aromatas

Šis Franciacorta Satèn Brut pasižymi šviesiai auksine spalva su elegantiškais, ilgai išliekančiais burbuliukais. Aromate atsiskleidžia baltos gėlės, prinokę kaulavaisiai, citrusų gaiva, subtilūs vanilės bei skrudintos duonos atspalviai. Skonis – subalansuotas, su švelniu rūgštingumu, kremiška tekstūra ir migdolų bei sviestinės bandelės niuansais. Poskonis ilgas, elegantiškas ir harmoningas, su lengvu minerališkumo prisilietimu.

Patiekimo rekomendacijos

Franciacorta Satèn Brut puikiai dera su jūros gėrybėmis, šviežia žuvimi, baltos mėsos patiekalais, lengvais sūriais ir gurmaniškais užkandžiais. Tai puikus pasirinkimas šventėms, vakarienėms ar kaip prabangi dovana. Geriausia patiekti 6–8 °C temperatūroje, plačiose putojančio vyno taurėse, kad aromatai atsiskleistų visu grožiu. Kilmės šalis – Italija.

Apie Antica Fratta
ANTICA FRATTA istorija prasidėjo 19 a. viduryje, kai Monticelli Brusati pastatė pirmąjį vyno rūsį Fratta vietovėje. Antroje 19 a. pusėje, toje pačioje vietovėje, pasiturintis prekeivis Luigi Rossetti perstatė 16 amžių siekiantį ūkinį pastatą į savo elegantišką rezidenciją. Tuo pačiu jis pastato puikius rūsius kalvose už vilos. Tarp rūsių – keturi graikiško kryžiaus formos tuneliai. Rūsiuose telpa net iki 6 000 hektolitrų vyno, kas tais laikais buvo itin dideli skaičiai. Vietiniai šį rūsį vadino “el cantinù”, kas reiškia “didįjį rūsį”. Po Rossetti mirties atrodė, kad Antica Fratta vyninės laikas išseko. Rezidencija ir vyno rūsiai atnaujinti 1979 metais, vyninę iš naujo atradus Franco Ziliani – Guido Berlucchi kompanijos globėjui. Šiandien Antica Fratta atgimsta su didesnėmis ir naujomis ambicijomis, tvirta intensija tapti Franciacorta vietovės “esme.” / Antica Fratta projektas įkvėptas elegancijos, išskirtinumo ir malonumo temų. Skiriamas itin atidus dėmesys pakuotei ir įvaizdžiui. Vyno gamyba lygiai taip pat atidžiai stebima ir yra patikėta tik kruopščiai atrinktiems darbuotojams – tokia yra Antica Fratta išskirtinumo samprata. Antica Fratta išlaiko glaudų ryšį tarp tų, kurie gamina ir parduoda jų putojančius vynus, užtikrindami, kad šis projektas išliktų darni ir bendra iniciatyva.