Šio vyno paslaptis – niekam nežinomos skirtingų vynuogių proporcijos. Jame susipina Grenache, Vaccarese, Counoise, Mourvedre, Cinsault, Terret Noir ir Muscardin vynuogės. Vynas labai kompleksiškas ir minerališkas. Brandintas daugiau nei 15 mėnesių, 25% – prancūziško ąžuolo statinėse, 25% – didelėse medinėse statinėse, 25% – pusinėse statinėse, 25% – betono talpose.
Gilios granato raudonumo spalvos, aromate dominuoja juodieji vaisiai, levandos, grafitas su lengvai skrudinto ąžuolo natomis. Ilgo pikantiško poskonio su juodųjų vaisių ir saldymedžio tonais.
Ypač dera prie antienos su padažu ir alyvuogėmis; raviolių su baravykais, pastarnokų tyre ir traškios šoninės gabaliukais; putpelės šlaunelės su alyvuogių aliejumi.
Išlaikyti galima 10-15 metų.
ĮVERTINIMAS
95/100 Parker
95+/100 Dunnuck
92/100 Suckling