Vynas yra gilios rubino spalvos. Dominuoja ryškūs gėlių, raudonųjų vyšnių ir aviečių aromatai. Vyno skonis yra sudėtingas, sodrus, su viliojančiomis pieniško šokolado, sultingų vasaros uogų ir šviežių portabello grybų natomis, aksominiais taninais, subtiliu rūgštumu ir ilgu, elegantišku poskoniu.
Tai sausas vynas, pagamintas iš Pinot Noir vynuogių, užaugintų Marlborough regione. Nuėmus derlių rankomis, vynuogės 12 valandų atvėsinamos, atskiriamos nuo kotelių ir sutrinamos, po to 5–7 dienas šaltai maceruojamos. Fermentacija vyksta mažose atvirose talpyklose 22–26 dienas. Tada sultys valomos ir vykdoma malolaktinė fermentacija. Brandinimas prancūziško ąžuolo statinėse (35 proc. – naujos) trunka 14 mėnesių. Prieš išpilstant į butelius, vynas 4 mėnesius palaikomas plieninėse talpyklose, išvalomas kiaušinių baltymu ir filtruojamas.
Dera su žvėrienos ir raudonos mėsos patiekalais, dešrelėmis ir brandžiais sūriais.
APDOVANOJIMAI:
Villa Maria – New Zealand’s Most Awarded Winery
2013 – 90 balų – Wine Spectator, JAV