Intensyvios rubino spalvos sausas raudonasis vynas. Aromate vyrauja saldžių raudonų vyšnių tonai ir ryškios uogų natos. Vyno skonis yra minkštas, švelnių taninų, vyrauja vyšnių, džiovintų žolelių, saldymedžio, pipirų ir kepimo prieskonių (ypač cinamono) natos.
Pagamintas iš Pinot Noir vynuogių. Uogos šio vyno gamybai auginamos sklypuose, esančiuose Vairau ir Avatere slėniuose. Vynuogės skinamos rankiniu ir mechaniniu būdu. Sultys yra maceruojamos šaltai ir vėliau fermentuojamos kontroliuojamoje temperatūroje. Naudojama malolaktinė fermentaciją ir 10 mėnesių brandinimas prancūziško ąžuolo statinėse.
Rekomenduojama pateikti su raudonos mėsos, vištienos patiekalais, taip pat su žuvies patiekalais: lašišos kepsniu, keptu upėtakiu. Vynas puikiai dera su ant grotelių keptomis daržovėmis ir sūriais.
APDOVANOJIMAI:
Villa Maria – New Zealand’s Most Awarded Winery
2013 – 90 balų – Wine Spectator, JAV