VEREINIGTE HOSPITIEN Riesling Mosel Trocken VDP 0,75l
13,95 €18,60 €/l
DE STEFANI Stefen 1624 Refrontolo DOCG 0,75l
85,95 €114,60 €/l
VEREINIGTE HOSPITIEN Rose Trocken VDP 0,75l
Spalva |
Rausvasis |
---|---|
Prekės ženklas |
Vereinigte Hospitien |
Serviravimo temperatūra, C |
8 |
Derliaus metai |
2022 |
Regionas |
Mosel |
Šalis |
Vokietija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
12 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Pinot Noir |
13,95 €18,60 €/l
Aprašymas
VEREINIGTE HOSPITIEN Rose Trocken VDP – sausas rožinis (rose) vynas, pagamintas iš Zweigelt (Pinot Noir) vynuogių, užaugintų Mozelio regione, Vokietijoje. Zweigelt vynuogės auga išskirtiniame Augenscheiner vynuogyne Tryro mieste, kur dirvožemis kitoks nei visame Mozelyje – raudonojo smiltainio. Seniausi Pinot Gris (Grauer Burgunder) vynmedžiai Mozelyje taip pat auga šiame vynuogyne.
Šis rose vynas lašišos raudonumo spalvos su subtiliais raudonais atspindžiais. Aromatas vaisiškas su vyšnių ir aviečių natomis bei žolišku pikantiškumu. Skonyje dominuoja gaivūs raudonieji vaisiai. Vynas gerai integruotos rūgšties, su pikantiška pabaiga.
Dera prie lengvų mėsos ir grilyje ruoštų patiekalų, picos, makaronų. Tinka vartoti vieną, kaip vasarišką aperityvą. Rekomenduojama patiekti +8‘C temp.
Rekomenduojame paragauti tame pačiame vynuogyne išaugintų Grauer Burgunder vynuogių vyno VEREINIGTE HOSPITIEN Grauer Burgunder Trocken VDP 0,75l bei iš Zweigelt vynuogių pagaminto putojančio vyno VEREINIGTE HOSPITIEN Blanc de Noir Brut 0,75l .
Šis rose vynas ir kiti VEREINIGTE HOSPITIEN vynai – VDP asociacijos (Verband Deutscher Qualitäts und Prädikatsweingüter) pripažinti vynai. Tai nuo 1910 m. veikianti organizacija, vienijanti apie 200 geriausių Vokietijos daryklų. Asociacijos simbolis – erelis, kuris puošia kiekvieno butelio kakliuką. Visi asociacijos nariai laikosi tam tikrų taisyklių, kad jų vynas būtų ypač kokybiškas ir atitiktų VDP standartus.
Daugiau informacijos apie VDP klasifikacijos vynus: https://www.vdp.de/en/the-wines/classification .
Apie Vereinigte Hospitien
VEREINIGTE HOSPITIEN vyninės pradžia siejama su 1804 metais Napoleono Bonaparto įsaku įsteigtu fondu. Fondas kartu su civiline Šv. Irmineno ligonine buvo įsikūrę buvusioje kilmingo šv. Irmineno Oereno benediktinų vienuolyno teritorijoje. Tikslas išlikęs iki šių dienų – socialinių įstaigų eksplotacija (ypač geriatrijos) Tryro mieste kartu su 500 darbuotojų, kurie aktyviai dirba įvairiose socialinėse srityse ir ne pelno siekiančiose organizacijose. --- Pati vyninė 1804 metais gavo dalį buvusių Šv. Irmineno abatijos vynuogynų ir taip pat dalį seniausio vyno rūsio Vokietijoje, kuris pastatytas 330 m. p. K. kaip romėnų sandėlis Horrea. Vėliau ši patalpa buvo naudojama kaip vienuolyno salė, o šiuo metu tai dalis didelio Hospitien vyno rūsio. --- Su Šv. Jokūbo ligonine, kuri buvo Šv. Irmineno ligoninės pirmtakas, yra siejami dokumentai, kuriuose pirmą kartą, 1424 m. Mozelyje, Tryro miestelyje, užfiksuotas Riesling vynuogės kultivavimas. --- 2010 m. vyninė gavo apdovanojimą už vyno rūsį kaip vieną svarbiausių Vokietijos vyno kultūros akcentų. --- VEREINIGTE HOSPITIEN vyninei priklauso 25 hektarai vynuogynų. Jie išsidėstę palei Saro ir Mozelio upes. Vynuogynuose dominuoja statūs šlaitai, kuriuos ypač sunku prižiūrėti rankomis. Visi vynuogynai klasifikuoti VDP, todėl ši vyninė gamina tik aukščiausios klasės vynus. Kai kurie vynuogynai buvo naudojami dar Romėnų laikais (Piesport Goldtröpfchen) arba buvo sodinti vienuolių (Scharzhofberg – 987 m.). --- Vyndariai nuolatos rūpinasi gamta, vynuoges augina tvariai, beveik viskas daroma rankomis. Daugiausia auginamos Riesling vynuogės – 90%, taip pat 4% Pinot Blanc, 4% Pinot Gris bei 2% Pinot Noir. Vyno gamyboje vykdoma daugiausiai redukcinė, spontaninė fermentacija nerūdijančio plieno talpose ar statinėse. Kai kuriems išskirtiniams vynams naudojamos klasikinės 1000 litrų talpos Mosel Fuder medžio statinės. Siekiama gaminti vynus, atspindinčius terroir, su saikingu alkoholio kiekiu bei ryškiu vaisiškumu. Vyninės vynus galima vartoti jaunus, tačiau puikiai tinkami ilgesniam išlaikymui. Be to, jau daugiau nei 25 metus vyninė gamina butelyje fermentuotus putojančius vynus iš Riesling ir burgundiškų vynuogių (extra brut, brut, brut nature cukraus kiekio), kurie yra laikomi su mielėmis iki 5 metų.