SAMPIETRANA Tre Filari Salento Primitivo IGP 1,5l

Spalva

Raudonas

Brandinimas

8 mėn. statinėje

Prekės ženklas

Cantina Sampietrana

Serviravimo temperatūra, C

16-18

Derliaus metai

2021

Regionas

Puglia

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

14.5

Talpa, l

1.5

Žaliava

Primitivo

37,95 25,30 /l

Aprašymas

SAMPIETRANA Tre Filari Salento Primitivo IGP – Itališkas raudonas vynas

Šis vynas kilęs iš pietinės Italijos – Salento regiono Apulijoje, žinomo dėl savo saulėto klimato, senų vynuogynų ir turtingų vyno gamybos tradicijų. Salento išsiskiria karštu klimatu ir kalkingais raudono molio dirvožemiais, puikiai tinkančiais Primitivo veislei – vynuogei, garsėjančiai intensyviais vaisių aromatais ir tvirtu kūnu.

Vyno stilius ir terroir

Tre Filari – tai išraiškingas, turtingas ir elegantiškas raudonasis vynas, pagamintas iš 100 % Primitivo vynuogių. Ši vynuogė ypač gerai atsiskleidžia Salento klimate, kur saulė ir jūros vėjas sukuria tobulas sąlygas nokimui. Vynas išlaiko gerą balansą tarp vaisiškumo, gylio ir aksominės struktūros.


Vynininkystė ir gamyba

Vynuogės skinamos rankomis, kruopščiai atrenkant tik kokybiškiausius kekes. Vynmedžiai auga raudonojo molio dirvožemyje, praturtintame kalkėmis ir mineralais, kas suteikia vynui subtilų prieskoningumą ir struktūrą. Fermentacija vykdoma nerūdijančio plieno talpose kontroliuojamoje temperatūroje, o vynas brandinamas kelis mėnesius ąžuolo statinėse, kad įgautų papildomą kompleksiškumą ir šilko švelnumo tekstūrą.


Skonis ir aromatas

Vynas pasižymi gilios rubino spalvos tonu su violetiniais atspalviais. Aromate dominuoja prinokusių vyšnių, gervuogių ir slyvų natos, papildytos saldžiais prieskoniais, šokolado ir vanilės užuominomis iš statinių brandinimo. Skonyje – turtingas, subalansuotas, su apvaliais taninais, švelniu rūgštingumu ir ilgai išliekančiu, vaisišku poskoniu.


Patiekimo rekomendacijos

Puikiai dera su ant grilio kepta mėsa, aviena, žvėriena, kietais sūriais ar gausiai pagardintais makaronų patiekalais. Rekomenduojama patiekti 16–18 °C temperatūroje, bordo tipo taurėje, kad aromatai pilnai atsiskleistų.


Vartojimo rekomendacijos

Tinka dovanoms, ypač vyrams ar raudonojo vyno mėgėjams. Pristatomas elegantiškame butelyje. Gaminamas ribotu kiekiu, todėl patiks ieškantiems autentiškų, regioninių vynų.

Šis Primitivo vynas puikiai vertinamas Vivino vyno mėgėjų. Daugiau nei 5400 ragavusių įvertino vidutiniu 4,2 balu iš 5.

Rekomenduojame paragauti kitų šios vyninės vynų, Sessantenario arba Settebracia.

Atsiliepimai (0)

Atsiliepimai

There are no reviews yet

Add a review
You must be logged in to post a review Log In
Apie Cantina Sampietrana
Vyno įmonė Cantina Sampietrana buvo įkurta 1952 m. Pokario Italijoje žemės ūkis patyrė didelių pokyčių pasirodžius pirmiesiems traktoriams. Buvo įvesta nauja žemės reforma, pagal kurią žemės sklypai buvo išdalinti vietos ūkininkų kooperatyvams. 8000 kvadratinių metrų Cantina vyno rūsys yra istoriniame centre tarp Brindisi ir Lecce provincijų, vos keli metrai nuo geležinkelio, jungusio Italijos šiaurę ir pietus ir tuo metu buvusi vienintelė transporto rūšis. „Cantina Sampietrana“ daugelį metų išliko ištikima savo tradicijoms, tačiau tuo pat metu sugebėjo prisitaikyti prie pasaulinės rinkos pokyčių, diegdama modernias technologijas ir padidindama savo vynuogynų plotus. Šiandien vynuogynai užima 190 hektarų derlingos žemės ir yra vietovėje, kurios klimato sąlygos idealiai tinka Primitivo, Negroamaro, Malvasia, Cabernet, Montepulciano, Susumaniello ir Chardonnay vynuogių nokinimui. Įmonės vynai geriausiai atspindi būdingą „terroir“, pasižymi savitu kompleksiškumu, elegancija ir unikalumu.