Sausas raudonas vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda iš Valpolicella apeliacijos, Veneto regiono, Italijos. Pagamintas iš Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella vynuogių. Dirvožemis – smėlingas, molingas ir kalkakmenio. Vynuogės skinamos antroje spalio mėnesio pusėje, kai šiek tiek pavysta ant vynmedžio. Vėliau džiovinamos rūsiuose apie 120 dienų, kol cukraus koncentracija vynuogėse pasiekia 28-30%. Vykdoma ilga maceracija su odelėmis. Vynas mažiausiai 24 mėn. brandinamas 20 ir 30 hl talpos prancūziško ąžuolo statinėse. Po išpilstymo brandinama butelyje bent 6 mėn.
Gilios granato raudonumo spalvos. Aromate dominuoja pikantiškos vanilės, gvazdikėlio, šokolado, kavos natos su odos, tabako, džiovintų uogų užuominomis. Intensyvus, vidutinės rūgšties, pilno kūno, smulkių taninų vynas. Aromato natos atsispindi ir skonyje. Ilgo poskonio.
Galima vartoti dabar arba išlaikyti 20 ir daugiau metų.
Dera prie raudonos troškintos ar keptos mėsos, ilgai brandintų sūrių, riebios žuvies ir azijietiškos virtuvės patiekalų. Taip pat tai puikus meditacinis vynas. Rekomenduojama patiekti 18’C temp.