Po ilgo brandinimo vynas įgauna tamsią rubino spalvą, švelnų vyšnių uogienės aromatą. Tai pilno kūno vynas, kurio skonyje išryškėja vyšnių, cinamono ir vanilės prieskonis. Labai ilgai trunkančio poskonio.
Gaminamas iš 75% Corvina, 20% Rondinella ir 5% Molinara vynuogių, auginamų Veneto regione. Gamyboje naudojamas gerai žinomas appassimento metodas, kuomet vynas gaminamas iš geriausių rinktinių padžiovintų vynuogių. 3 metus brandinamas prancūziško ir slovėniško ąžuolo statinėse ir ne mažiau kaip 6 mėnesius butelyje. Likutinis cukraus kiekis – 4gr/l. Vyną rūsyje išlaikyti galima 35 – 40 metų.
Vynas priklauso privačiai Boscaini šeimos kolekcijai. 2009 metų vyno derliaus išpilstyta tik 14900 butelių. Mazzano vynuogynai yra išsidėstę Negrar komunoje, maždaug 350 – 415 metrų aukštyje virš jūros lygio. Vynuogyną supa kalvų masyvas, o vynuogyno terasas palaiko sausos akmeninės sienos („marogne“). Trapaus humuso turintis kalkakmenis maitina vynmedžius ir suteikia jiems gyvybinės energijos.
Dera su įvairiais mėsos patiekalais, brandžiais sūriais, tokiu kaip parmezanas.
APDOVANOJIMAI:
2007 – 94 balai – Wine Spectator, JAV
2006 – 94 balai – Wine Spectator, JAV
2004 – 94 balai – Wine Spectator, JAV
2004 – Auksas – Lietuvos Vyno Čempionatas 2013