Sausas raudonas vynas iš Langedoko regiono, La Clape apeliacijos, Prancūzijos. Pagamintas iš Syrah, Grenache, Carignan, Mourvedre vynuogių. Vynuogynai išsidėstę pietrytiniuose Clape kalnų masyvo šlaituose. Dirvožemis: molio-kalkakmenio, labai akmenuotas. Vynuogės renkamos rankomis. Syrah vynuogės vinifikacija vykdoma medinėse talpose, kitų vynuogių – betoninėse talpose. Grenache, Mourvedre ir Carignan brandinama 12 mėn. medinėse talpose, Syrah – 12 mėn. 300 litrų talpos statinėse.
Intensyvios rubino raudonumo spalvos. Aromate susijungia aviečių, gervuogių, šokolado ir juodųjų alyvuogių natos. Skonyje išryškėja saldymedis ir skrudintos natos. Nepaprastai tirštos koncentracijos, saldžių sunokusių taninų sodrus raudonasis vynas. Patariama ragauti 4-10 metų periode. Prieš vartojimą dekantuoti 3 val. Ypač dera prie Tournedos Rossini jautienos patiekalo. Rekomenduojama patiekti +15-+17’C temp.
Atsiliepimai
There are no reviews yet