SALENTEIN Primus Chardonnay Valle de Uco 0,75l
39,95 €53,27 €/l
JASCI & MARCHESANI NERUBE Montepulciano d’Abruzzo Organic DOC 0,75l
Spalva |
Raudonas |
---|---|
Brandinimas |
12 mėn statinėse |
Prekės ženklas |
Jasci & Marchesani |
Serviravimo temperatūra, C |
18-20 |
Derliaus metai |
2020 |
Regionas |
Abruzzo |
Šalis |
Italija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
14 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Montepulciano |
16,95 €22,60 €/l
Aprašymas
JASCI&MARCHESANI Nerube Montepulciano d’Abruzzo Organic DOC – sausas raudonas vynas iš Monteodorisio miestelio, Abruzzo regiono, Italijos. Pagamintas iš rankomis rinktų 100% Montepulciano vynuogių. Vinifikacija be odelių vykdoma kontroliuojamoje +25‘C temp., maceracija su odelėmis – bent 15 dienų. Vynas laikomas 12 mėn. durmast ąžuolo statinėse.
Gilios rubino raudonumo spalvos. Vaisiško aromato, dominuoja mažų raudonųjų uogų natos su pikantiškomis kavos užuominomis. Pilno kūno vynas, skonyje jaučiami persipinantys uogų alkoholyje ir šokolado tonai.
Dera prie vietinės virtuvės, keptos mėsos patiekalų ir sūrių su priedais. Vyną galima išlaikyti iki 10 metų. Rekomenduojama patiekti +18-+20‘C temp.
Čia galite rasti šio vyno techninį dokumentą .
Rekomenduojame paragauti ir kitus JASCI&MARCHESANI Nerube serijos vynus – JASCI & MARCHESANI NERUBE Cerasuolo d’Abruzzo Organic DOC 0,75l bei JASCI & MARCHESANI NERUBE Pecorino Abruzzo Superiore Organic DOC 0,75l .
Apie Jasci & Marchesani
JASCI & MARCHESANI – tai organinės vyndarystės pionieriai, viena iš pirmųjų itališkų kompanijų, pasiekę tokį pasiekimą. J&M organiškai gamina vynus nuo 1960 m. Tuo metu atrodė, jog tai buvo tinkama tik alchemikams ir karbonarams (slaptos “Carboneria” organizacijos bendradarbiams), tačiau dabar daug žmonių supranta, jog J&M buvo vieni pirmųjų organinės žemdirbystės ūkių. Ši vyninė 1978 metais gavo oficialų organinės produkcijos sertifikatą. /
Šiuo metu vyninė turi 33 hektarus vynuogynų bei 7 hektarus nuomojamų vynuogynų. Seniausi J&M vynmedžiai datuojami 1953 m. Kiekviename vynuogyne auginama skirtinga rūšis vynuogių. Vynuogės, auginamos Sinello slėnyje, naudojamos pikantiškiems ir sūresniems baltiesiems vynams gamintis. O molingas Vasto kalvų dirvožemis skirtas auginti Montepulciano vynuogėms ir gaminti unikalų bei itin geidžiamą raudonąjį vyną Janù. Šio vyno gamybos paslaptis – tai Vasto kalnyno padėtis ir temperatūrų skirtumai. J&M turėjo galimybes išsaugoti ypatingą Vasto mikroklimatą, kuris randasi tarp jūros ir kalnų, todėl jų vynai – pilni gyvybės ir galingi skonyje bei aromate. /
JASCI & MARCHESANI turi tik dvi paslaptis – tai ryžtingumas ir atkaklumas. Jie organiško ūkininkavimo nelaiko tendencija ar būdu, kuris padeda daugiau parduoti. J&M tai šansas, kuriuo pasinaudojant galima susisieti ir visiškai natūraliai gyventi kartu su gamta. Meilė gamtai įskiepyta J&M šeimos DNR. /
Sebastiano Jasci buvo pienininkas ir karvių augintojas Vasto mieste, tačiau gamino puikų vyną, kurį jo sūnus norėjo tiekti žmonėms taip pat kaip ir pieną. Tiesa, visa Jasci šeima buvo ūkininkai, kurie augino valgomąsias vynuoges ir vaisius. Galiausiai Sebastiano nusprendė, prisimindamas protėvius vyndarius, jog šeimos ateitis bus vynas. Šiuo metu mama Marchesani ir tėvas Jasci vis dar dalyvauja vyno gamyboje, tačiau Nicola, jų sūnus – vyninės valdytojas. Nicola žmona Federica rūpinasi techniniais vyno gamybos aspektais, o Nicola brolio žmona Teresa vadovauja vyninės administracijai.