ERARIO Primitivo di Manduria Fuoriclasse 19 Vendemmia DOP 0,75l

Spalva

Raudonas

Brandinimas

12 mėn. pl. talpoje + 2 mėn. statinėje + 8 mėn. butelyje

Prekės ženklas

Cantine Erario

Serviravimo temperatūra, C

18

Derliaus metai

2017

Regionas

Puglia

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

19

Talpa, l

0.75

Žaliava

Primitivo

Derinama su

ant grotelių kepta arba troškinta mėsa

,

brandintais sūriais

45,95 61,27 /l

Aprašymas

Sausas raudonas vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda iš Mandūrijos apeliacijos, Apulijos regiono, Italijos. Pagamintas iš rankomis rinktų 100% Primitivo vynuogių, užaugintų 60-ies metų amžiaus vynuogynuose. Dirvožemis rausvas su jūrinėmis ir kalkingomis uolienomis. Ilgai trunkanti fermentacija kontroliuojamoje temperatūroje, ilga maceracija bei nuolatinis mikro deguonies prisotinimas – visa tai vykdoma, kad išgauti 19% alk. tūrio ištobulintą ir unikalų produktą. Vynuogės švelniai presuojamos, kas vynui duoda granato raudonumo atspalvį su intensyviais atspindžiais. Vynas brandinamas 12 mėn. nerūdijančio plieno statinėse, 2 mėn. ąžuolo statinėse ir 12 mėn. butelyje. Likutinis cukraus kiekis 10g/l.

Aromate dominuoja slyvų, raudonųjų serbentų ir raudonųjų vaisių alkoholyje natos, išliekantys šokolado ir saldymedžio tonai. Galingas, bet švelnus burnoje, niekada nenuspėjamas. Išskirtinio charakterio ir elegantiškumo taninų, puikiai integruoto alkoholiškumo.

Dera prie riebesnių makaronų patiekalų, grilyje keptos ar troškintos mėsos, žvėrienos ir brandintų sūrių. Rekomenduojame atidaryti mažiausiai 2 val. prieš patiekimą ir patiekti 18‘C temp. Puikus „meditacinis vynas“, ilgam gurkšnojimui su draugais, šalia laužo, su geru cigaru rankoje…

Apie Cantine Erario
Nuo 1800 metų vidurio ERARIO šeima dedikavo savo gyvenimą žemdirbystei, o ypač – vynmedžių ir alyvmedžių auginimui. Apulijos regione vynmedžių ir alyvmedžių auginimo kultūra turi gilias tradicijas. Šiose žemėse galima rasti alyvmedžių, kuriems daugiau nei 1000 metų. Daugiau nei 85 vynuogių rūšys yra auginamos šiame regione. 2006 m. kartu su Brunetti šeima kompanija buvo įregistruota kaip „Agricola Erario“ ir 2011 m. buvo pastatytas jų centrinis pastatas, kuriame įrengti vynuogių presavimo įrenginiai bei vyno talpos (požeminės ir plieninės). Taip pat išpilstymo ir etikečių klijavimo mašinos. Tame pačiame pastate yra ofisas ir vyninės parduotuvė. Cantina Erario vadovaujasi šiais elementais: tradicijos, inovacijos, tyrinėjimas, tvarumas, internacionalizacija. Šių elementų sąjunga – tai Erario šeimos sėkmės paslaptis. Vyninės vynai turi išskirtines asmenybes – aromatai, spalvos, skoniai ir puikiai integruotas alkoholiškumas – tai pagrindinių įmonės vynmedžių Primitivo charakterio išraiška. Cantine Erario stiprioji pusė – nuosavi vynuogynai, kultivuojami tradiciniais metodais. Vynuogės ypatingai aukštos kokybės, atidžiai atrenkamos ir renkamos rankomis. Vyninė rūpinasi aplinkos apsauga ir naudoja alternatyvius energijos šaltinius bei turi ekologišką vynų liniją. Didelę reikšmę įmonės vizijai daro noras patenkinti tarptautinės rinkos poreikius, todėl Erario vynai puikiai tiks įvairiam skoniui.