ERARIO Primitivo di Manduria Diavolo Rosso 17 Vendemmia DOP 0,75l

Spalva

Raudonas

Brandinimas

12 mėn. pl. talpoje + 6 mėn. butelyje

Prekės ženklas

Cantine Erario

Serviravimo temperatūra, C

18-20

Derliaus metai

2017

Regionas

Puglia

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

17

Talpa, l

0.75

Žaliava

Primitivo

Derinama su

bucatini makaronais su mėsos padažu

,

mėsos kepsniais

,

troškinta kiauliena

,

troškintais ryžių suktinukais

,

vidutiniais ir labai brandžiais sūriais

26,95 35,93 /l

Aprašymas

Sausas raudonas vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda iš Mandūrijos apeliacijos, Apulijos regiono, Italijos. Pagamintas iš tobulai sunokusių, rankomis rinktų ir atidžiai atrinktų 100% Primitivo vynuogių, užaugintų 70-ies metų amžiaus vynuogynuose. Ilgai trunkanti fermentacija kontroliuojamoje 20‘C temperatūroje leidžia išgauti 17% alk. tūrio produktą be jokio likutinio cukraus (0g/l.). Vynas brandinamas 12 mėn. nerūdijančio plieno statinėse ir 12 mėn. butelyje.

Blausios rubino raudonumo spalvos pereinančios į granato. Gausaus ir plataus aromato su aiškiais vyšnių alkoholyje, gervuogių džemo, mėlynių ir serbentų niuansais. Skonis stiprus, nuoseklaus poveikio, vaisiškos struktūros su maloniais ir dosniais taninais bei kakavos ir saldymedžio natomis. Tai sausas, šildantis ir kompleksiškas vynas, intensyvus ir koncentruotas.

Dera prie bucatini makaronų su mėsos padažu, troškintos kiaulienos, žarnokų, troškintų žarnokų patiekalų ar keptos mėsos. Taip pat dera prie pusiau ar ilgai brandintas sūriais. Taip pat galima mėgautis gurkšnojant po truputį, ypač šaltais žiemos vakarais… Rekomenduojama patiekti 18-20‘C temp.

Apie Cantine Erario
Nuo 1800 metų vidurio ERARIO šeima dedikavo savo gyvenimą žemdirbystei, o ypač – vynmedžių ir alyvmedžių auginimui. Apulijos regione vynmedžių ir alyvmedžių auginimo kultūra turi gilias tradicijas. Šiose žemėse galima rasti alyvmedžių, kuriems daugiau nei 1000 metų. Daugiau nei 85 vynuogių rūšys yra auginamos šiame regione. 2006 m. kartu su Brunetti šeima kompanija buvo įregistruota kaip „Agricola Erario“ ir 2011 m. buvo pastatytas jų centrinis pastatas, kuriame įrengti vynuogių presavimo įrenginiai bei vyno talpos (požeminės ir plieninės). Taip pat išpilstymo ir etikečių klijavimo mašinos. Tame pačiame pastate yra ofisas ir vyninės parduotuvė. Cantina Erario vadovaujasi šiais elementais: tradicijos, inovacijos, tyrinėjimas, tvarumas, internacionalizacija. Šių elementų sąjunga – tai Erario šeimos sėkmės paslaptis. Vyninės vynai turi išskirtines asmenybes – aromatai, spalvos, skoniai ir puikiai integruotas alkoholiškumas – tai pagrindinių įmonės vynmedžių Primitivo charakterio išraiška. Cantine Erario stiprioji pusė – nuosavi vynuogynai, kultivuojami tradiciniais metodais. Vynuogės ypatingai aukštos kokybės, atidžiai atrenkamos ir renkamos rankomis. Vyninė rūpinasi aplinkos apsauga ir naudoja alternatyvius energijos šaltinius bei turi ekologišką vynų liniją. Didelę reikšmę įmonės vizijai daro noras patenkinti tarptautinės rinkos poreikius, todėl Erario vynai puikiai tiks įvairiam skoniui.