DE STEFANI Stefen 1624 Refrontolo DOCG 0,75l

Spalva

Raudonas

Brandinimas

36 mėn. statinėje + 18 mėn. butelyje

Prekės ženklas

De Stefani

Serviravimo temperatūra, C

16-18

Derliaus metai

2017

Regionas

Veneto

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

16.5

Talpa, l

0.75

Žaliava

Marzemino

85,95 114,60 /l

Aprašymas

Sausas raudonas vynas, pagamintas iš 100% Marzemino vynuogių, užaugintų UNESCO saugomoje Refrontolo Colli di Conegliano DOCG vietovėje, Veneto regione, Italijoje. Vynuogynai sodinti 1987 m. Dirvožemis pilnas tufos kalkakmenio, kuris suteikia vynui ypatingą charakterį. Vynuogės natūraliai džiovinamos. Fermentacija vyksta mažose ąžuolo statinėse 36 mėnesius. Brandinamas dar 18 mėnesių butelyje.

Labai gilios rubino raudonumo spalvos su violetiniais atspindžiais vynas. Aromate intensyviai jaučiami prinokusių laukinių vaisių, našlaičių tonai. Pilno kūno, skonyje išryškėja sunokusios vyšnios, trešnės ir gervuogės.

Dera prie žvėrienos, mėsos patiekalų, sūrių su priedais arba tinka vartoti vieną kaip meditacinį vyną. Rekomenduojama patiekti +16-+18’C temp.

Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, horizontaliai. Tinkamas išlaikymui iki 50-ies metų. Geriausiai vartoti po 20-25 metų nuo derliaus nuėmimo.

 

Apie De Stefani
De Stefani šeima, pagal 1624 m. dokumentus, kilusi iš Refrontolo, mažo kalnuoto kaimelio Veneto regione Italijoje. Antroje 1800 m. pusėje Valeriano De Stefani, vyninės įkūrėjas, atskyrė žemes Colvendrame nuosavybėje, kurios galėtų auginti geriausias vynuoges išskirtinės asmenybės vynams gaminti. Nuosavybė yra kalnuose tarp Conegliano ir Vadobbiadene vietovių, Venecijos šiaurėje – tai UNESCO saugomos teritorijos. Vyninės įkūrėjo sūnus Valeriano, kartu su žmona Angelina, pradėjo tradiciją gaminti vynus atsiduodant kokybei be jokių kompromisų. Tiziano, šeimos trečiosios kartos vyndarys, pradėjo auginti vynuoges Piave slėnyje, atradęs puikias Pra’ Longo teritoriją Monastier di Treviso vietovėje bei Le Ronche teritoriją, Fossalta di Piave vietovėje. Šios teritorijos yra netoliese Adrijos jūros ir Dolomitinių Alpių kalnų, kur išskirtinis dirvožemis, vadinamas “caranto”, susideda iš baltojo molio bei mineralų. Šis vyndarys į vyninę įnešė inovacijų, tačiau gerbdamas senas šeimos vyno gamybos tradicijas. Šiandien vyninę valdo Alessandro De Stefani, ketvirtos kartos vyndarys, kuris gamina vynus, vadovaudamasis organiniu, biodinaminiu, ypač tvariu ūkininkavimu. Būtent jis išpopuliarino De Stefani vynus visame pasaulyje, tačiau ir toliau gamina juos tik iki 400 000 išskirtinės kokybės butelių iš vynuogių, užaugintų 150 a vynuogynuose. De Stefani vynai yra rekomenduojami pačių aukščiausių ir svarbiausių vyno kritikų bei gidų. Tiziano, Alessandro, kartu su žmona Chiara, šiai dienai vis dar yra svarbiausi vyninės vyndariai.