VEREINIGTE HOSPITIEN Rose Trocken VDP 0,75l
13,95 €18,60 €/l
DE STEFANI Kreda IGT 0,75l
39,95 €53,27 €/l
DE STEFANI Malanotte DOCG 0,75l
Spalva |
Raudonas |
---|---|
Brandinimas |
36 mėn. statinėje + 18 mėn. butelyje |
Prekės ženklas |
De Stefani |
Serviravimo temperatūra, C |
15-18 |
Derliaus metai |
2018 |
Regionas |
Veneto |
Šalis |
Italija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
15 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Raboso |
54,95 €73,27 €/l
Aprašymas
Sausas raudonas vynas iš Piave vietovės, Veneto regiono, Italijos. Pagamintas iš 100% Raboso Piave vynuogių. Vynuogynas išsidėstęs 10 km nuo Adrijos jūros ir 50 km nuo Dolomito kalnų, pasodintas 2007 metais. Dirvožemis – “caranto” – baltojo molio ir mineralų mišinys. Vynuogės iš dalies džiovinamos. Fermentacija baigiama nerūdijančio plieno statinėse kontroliuojamoje temperatūroje. Vynas brandinamas 36 mėn. su mielių nuosėdomis ir dar 18 mėn. butelyje.
Dera prie žvėrienos patiekalų, grilyje ruoštos mėsos, sūrių su priedais. Rekomenduojama patiekti +15-+18’C temp.
Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, horizontaliai. Tinkamas išlaikymui iki 50-ies metų. Geriausiai vartojamas po 20-25 metų po derliaus nuėmimo.
Apie De Stefani
De Stefani šeima, pagal 1624 m. dokumentus, kilusi iš Refrontolo, mažo kalnuoto kaimelio Veneto regione Italijoje. Antroje 1800 m. pusėje Valeriano De Stefani, vyninės įkūrėjas, atskyrė žemes Colvendrame nuosavybėje, kurios galėtų auginti geriausias vynuoges išskirtinės asmenybės vynams gaminti. Nuosavybė yra kalnuose tarp Conegliano ir Vadobbiadene vietovių, Venecijos šiaurėje – tai UNESCO saugomos teritorijos. Vyninės įkūrėjo sūnus Valeriano, kartu su žmona Angelina, pradėjo tradiciją gaminti vynus atsiduodant kokybei be jokių kompromisų. Tiziano, šeimos trečiosios kartos vyndarys, pradėjo auginti vynuoges Piave slėnyje, atradęs puikias Pra’ Longo teritoriją Monastier di Treviso vietovėje bei Le Ronche teritoriją, Fossalta di Piave vietovėje. Šios teritorijos yra netoliese Adrijos jūros ir Dolomitinių Alpių kalnų, kur išskirtinis dirvožemis, vadinamas “caranto”, susideda iš baltojo molio bei mineralų. Šis vyndarys į vyninę įnešė inovacijų, tačiau gerbdamas senas šeimos vyno gamybos tradicijas. Šiandien vyninę valdo Alessandro De Stefani, ketvirtos kartos vyndarys, kuris gamina vynus, vadovaudamasis organiniu, biodinaminiu, ypač tvariu ūkininkavimu. Būtent jis išpopuliarino De Stefani vynus visame pasaulyje, tačiau ir toliau gamina juos tik iki 400 000 išskirtinės kokybės butelių iš vynuogių, užaugintų 150 a vynuogynuose. De Stefani vynai yra rekomenduojami pačių aukščiausių ir svarbiausių vyno kritikų bei gidų. Tiziano, Alessandro, kartu su žmona Chiara, šiai dienai vis dar yra svarbiausi vyninės vyndariai.