DE STEFANI Kreda IGT 0,75l

Spalva

Raudonas

Brandinimas

24 mėn. statinėje

Prekės ženklas

De Stefani

Serviravimo temperatūra, C

16-18

Derliaus metai

2020

Regionas

Veneto

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

14.5

Talpa, l

0.75

Žaliava

Refosco

Derinama su

mėsos kepsniais

,

rizoto

,

avienos kotletais

39,95 53,27 /l

Aprašymas

Sausas raudonas vynas iš Veneto regiono, Fossalta di Piave vietovės, Italijos. Pagamintas iš 100% Refosco vynuogių. Vynuogynas išsidėstęs 10 km nuo Adrijos jūros ir 50 km nuo Dolomito kalnų, pasodintas 1986 m. Dirvožemis – “caranto” – baltojo molio ir mineralų mišinys. Vynuogės iš dalies džiovinamos. Vynas brandinamas 24 mėn. mažose ąžuolo statinėse.

Gilios rubino raudonumo spalvos. Aromate intensyviai jaučiami elegantiški sunokusių vaisių, slyvų, našlaičių tonai. Vynas pilno kūno, stiprios struktūros, aksominių taninų, plataus tretinių aromatų spektro.

Dera prie rizotų, keptos mėsos, ėrienos pjausnių. Rekomenduojama patiekti +16-+18’C temp.

Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, horizontaliai. Tinkamas išlaikymui iki 25 metų. Geriausias vartoti po 15 metų po derliaus nuėmimo.

Apie De Stefani
De Stefani šeima, pagal 1624 m. dokumentus, kilusi iš Refrontolo, mažo kalnuoto kaimelio Veneto regione Italijoje. Antroje 1800 m. pusėje Valeriano De Stefani, vyninės įkūrėjas, atskyrė žemes Colvendrame nuosavybėje, kurios galėtų auginti geriausias vynuoges išskirtinės asmenybės vynams gaminti. Nuosavybė yra kalnuose tarp Conegliano ir Vadobbiadene vietovių, Venecijos šiaurėje – tai UNESCO saugomos teritorijos. Vyninės įkūrėjo sūnus Valeriano, kartu su žmona Angelina, pradėjo tradiciją gaminti vynus atsiduodant kokybei be jokių kompromisų. Tiziano, šeimos trečiosios kartos vyndarys, pradėjo auginti vynuoges Piave slėnyje, atradęs puikias Pra’ Longo teritoriją Monastier di Treviso vietovėje bei Le Ronche teritoriją, Fossalta di Piave vietovėje. Šios teritorijos yra netoliese Adrijos jūros ir Dolomitinių Alpių kalnų, kur išskirtinis dirvožemis, vadinamas “caranto”, susideda iš baltojo molio bei mineralų. Šis vyndarys į vyninę įnešė inovacijų, tačiau gerbdamas senas šeimos vyno gamybos tradicijas. Šiandien vyninę valdo Alessandro De Stefani, ketvirtos kartos vyndarys, kuris gamina vynus, vadovaudamasis organiniu, biodinaminiu, ypač tvariu ūkininkavimu. Būtent jis išpopuliarino De Stefani vynus visame pasaulyje, tačiau ir toliau gamina juos tik iki 400 000 išskirtinės kokybės butelių iš vynuogių, užaugintų 150 a vynuogynuose. De Stefani vynai yra rekomenduojami pačių aukščiausių ir svarbiausių vyno kritikų bei gidų. Tiziano, Alessandro, kartu su žmona Chiara, šiai dienai vis dar yra svarbiausi vyninės vyndariai.