DE STEFANI Cabernet Sauvignon DOC 0,75l

Spalva

Raudonas

Brandinimas

12 mėn. statinėje

Prekės ženklas

De Stefani

Serviravimo temperatūra, C

16-18

Derliaus metai

2020

Regionas

Veneto

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

13.5

Talpa, l

0.75

Žaliava

Cabernet Sauvignon

Derinama su

kepsniais

,

raudona mėsa

,

Tagliatelle makaronai su Bolonijos padažu

,

troškinta jautiena

17,95 23,93 /l

Turime

Aprašymas

DE STEFANI Cabernet Sauvignon Venezia DOC – sausas raudonas vynas iš Veneto regiono, Italijos. Pagamintas iš 100% Cabernet Sauvignon vynuogių, užaugintų Fossalta di Piave vietovėje, 10 km nuo Adrijos jūros ir 50 km nuo Dolomito kalnų. Vynuogynai pasodinti 1986-2009 metais. Dirvožemis – “caranto” – baltojo molio ir mineralų mišinys. Vynas brandinamas 8-12 mėn. su mielių nuosėdomis mažose ąžuolo statinėse.

Intensyvios rubino raudonumo spalvos, sunokusių raudonųjų vaisių aromato. Pilno kūno, glotnus, vidutinių taninų vynas su laukinių vaisių natomis skonyje.

Dera prie tagliatelle makaronų su Bolonės padažu, raudonos mėsos patiekalų, troškintos jautienos ir orkaitėje keptos mėsos. Rekomenduojama patiekti +16-+18’C temp.

Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, horizontaliai. Galima išlaikyti iki 15 metų. Geriausiai vartoti po 10 metų po derliaus nuėmimo.

Apie De Stefani
De Stefani šeima, pagal 1624 m. dokumentus, kilusi iš Refrontolo, mažo kalnuoto kaimelio Veneto regione Italijoje. Antroje 1800 m. pusėje Valeriano De Stefani, vyninės įkūrėjas, atskyrė žemes Colvendrame nuosavybėje, kurios galėtų auginti geriausias vynuoges išskirtinės asmenybės vynams gaminti. Nuosavybė yra kalnuose tarp Conegliano ir Vadobbiadene vietovių, Venecijos šiaurėje – tai UNESCO saugomos teritorijos. Vyninės įkūrėjo sūnus Valeriano, kartu su žmona Angelina, pradėjo tradiciją gaminti vynus atsiduodant kokybei be jokių kompromisų. Tiziano, šeimos trečiosios kartos vyndarys, pradėjo auginti vynuoges Piave slėnyje, atradęs puikias Pra’ Longo teritoriją Monastier di Treviso vietovėje bei Le Ronche teritoriją, Fossalta di Piave vietovėje. Šios teritorijos yra netoliese Adrijos jūros ir Dolomitinių Alpių kalnų, kur išskirtinis dirvožemis, vadinamas “caranto”, susideda iš baltojo molio bei mineralų. Šis vyndarys į vyninę įnešė inovacijų, tačiau gerbdamas senas šeimos vyno gamybos tradicijas. Šiandien vyninę valdo Alessandro De Stefani, ketvirtos kartos vyndarys, kuris gamina vynus, vadovaudamasis organiniu, biodinaminiu, ypač tvariu ūkininkavimu. Būtent jis išpopuliarino De Stefani vynus visame pasaulyje, tačiau ir toliau gamina juos tik iki 400 000 išskirtinės kokybės butelių iš vynuogių, užaugintų 150 a vynuogynuose. De Stefani vynai yra rekomenduojami pačių aukščiausių ir svarbiausių vyno kritikų bei gidų. Tiziano, Alessandro, kartu su žmona Chiara, šiai dienai vis dar yra svarbiausi vyninės vyndariai.